Lars Hjulmands bror efter fund af død person: Vi ved ikke hvad der er sket

- Det er ikke endeligt, men meget meget tæt på. Han har den røde cykelhjelm på, sine nøgler og cyklen med i kanalen, siger Anders Hjulmand

Anders Hjulmand (t.v.) er nogenlunde sikker på, at hans bror er død. Det er dog endnu ikke endeligt bekræftet, at Lars Hjulmand er identisk med den person, der blev fundet død i går, tirsdag.

Foto: Google Maps

1 af 2

Tirsdag formiddag blev Østjyllands Politi gjort opmærksom på en livløs person i området omkring Randers Havn.

Selv om personen endnu ikke er endelig identificeret, har politiet en klar formodning om, at der er tale om Lars Hjulmand, der forsvandt den anden december efter en cykeltur.

Også Anders Hjulmand er nogenlunde sikker på, at der er tale om hans bror, selv om der først er ligsyn torsdag.

Læs også Politi om død person i Randers: Formoder at det er Lars Hjulmand

- Det er ikke endeligt, men meget meget tæt på. Han har den røde cykelhjelm på, sine nøgler og cyklen med i kanalen, siger Anders Hjulmand til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Vi vil gerne sige tak til alle, der har hjulpet med at lede efter Lars. De har gjort en stor forskel.

Anders Hjulmand

Lars Hjulmand blev fundet i en grøft af nogle arbejdere på stedet.

- Vi ved ikke, hvor meget vand der har været i grøften på det tidspunkt, hvor vi har været ned og lede. Noget tyder på, at han har været ved at krydse en grøft. Vi er da kun glade for, at han er blevet fundet, hvis man kan sige det sådan. Men alt er indtil videre gætværk. Der er ligsyn på torsdag, så må vi høre, om vi kan få fastlagt dødsårsagen, siger Anders Hjulmand.

Læs også Lars Hjulmands bror: Vi skal have fundet ham

I øjeblikket er den døde person på kapellet. Familien til Lars Hjulmand venter.

- Jeg har det stort set, som da Lars forsvandt. Det får jo ikke min bror tilbage, og jeg har jo ikke rigtig kunnet hjælpe ham. Det er jo nok, som vi havde forventet. I morgen er det tre måneder siden, at han forsvandt, siger Anders Hjulmand. 

Organisationen Missing People og Marinehjemmeværnet har tidligere ledt efter Lars Hjulmand ved og i Randers Havn. På billedet ses Marinehjemmeværnets gummibåd.

- Det er tilfældighederne, der gør, at vi finder ham. Så vi vil gerne sige tak til alle, der har hjulpet med at lede efter Lars. De har gjort en stor forskel, siger Anders Hjulmand.

Forsvandt i december

Lars Hjulmand har været forsvundet siden december, efter at han havde spist frokost på et spisested i Dronningensgade i Randers.

Lars Hjulmand forlod stedet på sin cykel. Efterfølgende viste videoen fra et overvågningskamera Lars Hjulmand cykle flere gange frem og tilbage langs Tronholmen ved Randers Havn.

Læs også Lars har været forsvundet siden fredag: Her er han sidst set

Siden da har både politiet, pårørende og Missing People ledt efter Lars Hjulmand. 

Tirsdag blev han så formentlig fundet 50 meter fra det sted, hvor han sidst er set på videoen.

02:04

VIDEO: Anders Hjulmand har tidligere efterlyst hjælp til at finde sin bror, Lars Hjulmand. Se mere i dette tv-indslag fra december sidste år.

Luk video