Anders dyster til OL i biologi

Aarhusiansk gymnasieelev er blevet udtaget til at deltage i international biologikonkurrence

I fritiden griber han sin fiskestang og tager af sted til Aarhus Bugten for at fange en sej eller havørred - og når han er i skole udforsker han biologien i bøgernes verden.

Den 19-årige Anders Poulsen Chamouh fra Risskov er så fascineret af biologi, at hans lærer har indstillet ham til at deltage i den Den Internationale Biologiolympiade.

Konkurrencen bliver fra den 12. juli afholdt på Aarhus Universitet med deltagelse af 250 gymnasieelever fra 61 lande.

Anders Poulsen Chamouh er blot en ud af fire danske gymnasieelever, der blevet udtaget til at vise, hvad han kan inden for praktiske forsøg og teori. I alt 1.600 har været indstillet til at deltage i konkurrencen.

Han glæder sig nu til at bruge en lille uge af sin sommerferie på at dyste mod andre 'biologi-nørder' og blive endnu klogere på verden omkring ham:

Se: Studenterne springer ud

- Mange af mine venner synes, at det er sjovt, at jeg bruger sommeren på lektier, men jeg ser det ikke som lektier. Det er virkeligt fascinerende at være med, og jeg det er ikke en sur pligt. Jeg er drevet af min interesse for biologi og en lyst til at forstå ting. Jeg bliver frustreret, når der er noget, jeg ikke forstår. Så læser jeg op på det og finder en løsning, siger Anders Poulsen Chamouh i en pressemeddelelse.

Til biologiolympiaden skal Anders Poulsen Chamouh fra Risskov kæmpe mod elever fra tre sjællandske gymnasier: Karen Chxoan Yang fra Birkerød Gymnasium HF IB, Marcus Medom Ryding fra Bagsværd Gymnasium og Sine Aaroe Lund fra HTX Sukkertoppen.

De har alle noget at leve op til. Ved Den Internationale Biologiolympiade i 2014, som blev afholdt på Bali, vandt Danmark tre bronzemedaljer.