Anbringelser: S kræver svar fra rådmand

Soc.dem i Århus stiller 36 spørgsmål til rådmand Gert Bjerregaard (V) i kølvandet på TV 2-program. Se spørgsmålene her.

Mindre end et døgn efter, at TV 2 viste dokumentarprogrammet 'Er du mors lille dreng? - 10 år senere', er den ansvarlige rådmand for socialområdet i Århus, Gert Bjerregaard (V), blevet sendt på ufrivilligt overarbejde.

Den socialdemokratiske byrådsgruppe har stillet ikke færre end 36 spørgsmål, som de forventer, at Venstres borgmesterkandidat svarer på.

Gert Bjerregaard bliver blandt andet spurgt om, hvorvidt han som rådmand påtager sig det politiske ansvar for de fejl, som er begået i hans forvaltning i forbindelse med en konkret anbringelsessag.

Sagen tog for alvor fart, da TV 2 torsdag aften viste dokumentarprogrammet 'Er du mors lille dreng? - 10 år senere'. Programmet viser, hvordan 30-årige Anni trods store problemer med at tage vare på sin søn Mads alligevel får lov til at beholde barnet.

Anni blev landskendt for ti år siden, hvor et lignende TV 2-program viste, hvordan Århus Kommune valgte at lade et nyfødt barn blive hos Anni og hendes kæreste for at vurdere, om parret var egnet til påtage sig ansvaret for barnets opvækst.

Barnet - Jørn - er i dag 10 år og har formentlig taget skade af, at kommunen ikke straks anbragte ham hos en plejefamilie.

Du kan se socialdemokraternes 36 spørgsmål til Gert Bjerregard og læse mere om sagen på tv2oj.dk's tema om anbringelser. Klik i boksen ovenfor til højre.

Se socialdemokraternes spørgsmål til Gert Bjerregaard på tv2oj.dk's tema om anbringelser af børn