Anbragt pige blev student

Det er de færreste anbragte unge, der får en studentereksamen

For alle unge er det noget helt særligt at blive student. Men for Malene Mosbak Hartmann Sørensen var dagen måske endnu mere særlig.

Hun er nemlig anbragt på institutionen Åhuset i Hadsten - og hun er den første fra Åhuset, der nogensinde er blevet student.

Og det lå ikke i kortene, at hun skulle ende med at få en studentereksamen. Faktisk er det kun 7 procent af landets anbragte unge, som får studenterhuen på.

- Det føles helt vildt at have gennemført studentereksamenen, for vi er ikke ret mange, der gør det, siger Malene Mosbak Hartmann Sørensen til tv2oj.dk.

Og det har ikke altid været lige nemt for hende at gå på gymnasiet:

- Det har været en kamp, og jeg har mistet troen på, at jeg kunne gennemføre det nogle gange, så det var ret vildt, at jeg gjorde, siger hun.

Malene Mosbak Hartmann Sørensen fik et flot syv-tal i sin sidste eksamenen:

- Da jeg kom ud var jeg forvirret og glad og lettet - for nu havde jeg gjort det. Jeg har også fået meget hjælp undervejs fra Børnehjælpen og Åhuset med at søge penge til gallafest, studieture og studentertøj, så jeg kunne være med til alle de store ting i gymnasietiden.

Børnehjælpen donerede også i samarbejde med By Malene Birger en gave til hende i anledning af, at hun og 29 andre havde fået studenterhuen på - et halstørklæde.

Efter sommerferien flytter Malene Mosbak Hartmann Sørensen fra Åhuset og i egen lejlighed. Hun drømmer om at få et godt arbejde, men lige nu har hun brug for et sabbatår til at blive helt afklaret omkring, hvilken uddannelse hun skal tage.