Ana Maria fravælger skyhøj husleje og bor nu i Randers

21-årige Ana Maria Sønderskov flyttede i oktober til Randers for at få råd til sin egen lejlighed

Selvom hun ingen tilknytning har til byen, oprindeligt er fra Aarhus-forstaden Lystrup og hele netværket er i Smilets By, tog 21-årige Ana Maria Sønderskov i oktober sidste år springet og flyttede til Randers.

Det var de stadigt stigende huslejepriser i landets næststørste by, der fik hende til at flytte væk.

- Aarhus har altid været min by, men jeg synes simpelthen, det er for svært at finde noget at bo i til rimelige penge. Man får ikke meget for pengene, så i stedet for et 10 kvm lille værelse i Aarhus, søgte jeg nye veje, siger Ana Maria Sønderskov til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Man hører jo så mange rygter om den bestemte Randers-type, der drikker Mokai og er voldelig. Men sådan nogle ser man altså ikke.

Ana Maria Sønderskov

I 2016 måtte aarhusianerne i gennemsnit slippe 4.963 kroner for en etværelses lejlighed, og kvadratmeterprisen lå på 155 kroner.

I det centrale Randers var gennemsnitsprisen 3.178 kroner, mens kvadratmeterprisen var76 kroner – altså under halvdelen af niveauet i Aarhus.

- Jeg gik sidste efterår i gang med at undersøge boligmarkedet i Randers og tog også en dag i byen for lige at se forholdene an. Man hører jo så mange rygter om den bestemte Randers-type, der drikker Mokai og er voldelig. Men sådan nogle ser man altså ikke, fortæller Ana Maria Sønderskov.

Hun besluttede sig derfor for at tage springet og fandt en billig lejlighed i Tøjhushavekvarteret i det centrale Randers, hvor hun også måtte have sin kat.

Pendler nu på job

- Det havde nok været svært at finde i Aarhus, men næste udfordring var så, at jeg absolut ingen kendte i Randers, siger tilflytteren.

Heldigvis for hende har byen en Facebook-gruppe for netop tilflyttere, hvor igennem hun lynhurtigt fik skabt sig en omgangskreds.

Ana Maria Sønderskov er også frivillig hos Ungdommens Røde Kors’ initiativ Youngsters, der i vinters blandt andet arrangerede skøjtetur for flygtninge. 

- Jeg skrev derinde, om nogen var friske på at spille brætspil en aften, og pludselig væltede det ind med tilbud. Nu er vi en fem-seks piger, der mødes af og til, og som alle er tilflyttere, forklarer Ana Maria Sønderskov.

Vil altid være Aarhus-pige

Siden den 21-årige aarhusianer skiftede de trygge rammer ud med Kronjylland, har hun faktisk fået en plads som kontorelev på Aarhus Universitet, men den udfordring klarer hun også.

- Det kan stadig bedre betale sig at bo i Randers og pendle, men dermed ikke sagt at jeg ikke på et tidspunkt flytter hjem igen. Jeg savner at sidde på en café ved åen, Latinerkvarteret og gågaden. Jeg vil nok altid være en Aarhus-pige, lyder det fra hende.

Men indtil videre bliver Ana Maria Sønderskov boende i Randers.

politibil politi politiet patrulje 112 krim kriminalitet udrykning

Spøgelsesbilist anholdt på motorvej

Lotte Tobiasen sidder i kørestol og har kun fem procent syn, derfor har hun brug for hjælp til transport

play Ændringer i Flextrafik til handicappede: Lotte risikerer at få indskrænket sit sociale liv

E45 motorvej motorvejen kø trafik trafikprop myldretid trafikgenre bil biler tæt trafik kø bilkø

Nu spærres centralt kryds for trafik

brændeovn

play Ny lov på plads: Gamle brændeovne skal skiftes eller skrottes ved boligkøb

Heunicke

Heunicke får en politisk næse for minksag

Anika kan endelig få sin behandling - verdens dyreste behandling

Målet er nået: Anika kan få verdens dyreste behandling