Amerikansk udvikler er positiv: Grenaa kan blive spil-mekka

Idéen om at samle uddannelsesteder i samme by er vejen frem

02:46

1 af 2

Starr Long er måske ikke et navn, der klinger bekendt i den brede befolkning, men blandt eleverne på Erhvervsakademi Danias spillinje i Grenaa er han en stjerne.

Han bliver betegnet som en af verdens 20 mest indflydelsesrige spiludviklere og har arbejdet for blandt andet Disney og har haft fingrene med i flere store computerspilsudgivelser.

Tirsdag formiddag gæstede han netop Erhvervsakademi Dania for at holde oplæg om en ny trend inden for spiludvikling, "Open Development".

Grenaa som computerspilsby

Starr Long kommer fra Austin i Texas, som siden 1980'erne har udmærket sig inden for udvikling af computerspil. Han tror på, at Grenaa kan få samme status, hvis byen fortsætter med at fokusere på at samle uddannelser inden for it og computerspil:

- At have sådanne uddannelsescentre vil trække folk hertil. Hvis det på nogen måde er som i Austin, så gik en del af vores ansatte enten på Austin Community College eller University of Texas, og bliver de, fordi de er glade for Austin.

Mange studerende på samme sted

- Så forhåbentlig kan Grenaa opbygge samme form for centrum, siger Starr Long til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I dag går der omkring 6-800 studerende på de forskellige spil-uddannelser i Grenaa fordelt på Game College, hvor eleverne kan tage en HTX- eller HHX-uddannelse med speciale i computerspil og Erhvervsakademi Dania, som står for de videregående uddannelser.

Kom til optagelsesprøve

Det er netop denne "fødekæde", som ifølge Starr Long er helt essentiel, hvis byen vil tiltrække og ikke mindst fastholde dygtige computerfolk.

Ved at samle uddannelserne på samme sted, sikrer de studerende sig også gode muligheder for at sparre med hinanden og på den måde blive endnu dygtigere, fortæller han.

Du kan høre, hvad de studerende sagde til spil-guruens besøg i Grenaa i tv-indslaget øverst i artiklen.