Ambassadør for Mols Bjerge

Nationalpark uddanner lokale ambassadører

01:58

1 af 2

I de sidste 20 år har der, ifølge Erhvervs- og vækstministeriet, været et fald på 27,5 procent i kystturismen. Det får nu Nationalpark Mols Bjerge til at forsøge sig med et pilotprojekt, hvor de uddanner medarbejdere i områdets butikker og virksomheder til ambassadører.

De nye ambassadørerne har blandt andet hørt om geologi og istid gennem guidede busture i parken, og de har fået undervisning i værtsskab og mersalg.

- Vi vil gerne have nogle ambassadører for nationalparken, som fortæller vore turister, hvad de kan opleve i området og som vejleder og guider dem, når der er nogen, der er i tvivl om, hvor de skal hen, siger Nicole Wolter, der er projekt- og kommunikationsmedarbejder i Nationalpark Mols Bjerge.

Udbyttet har givet et tæt samarbejde mellem de 20 ambassadører. De har efterfølgende dannet et netværk, hvor de kan dele deres erfaringer - og det glæder Nicole Wolter.

- Det føles fantastisk. Dejligt, at der er kommet noget så konkret ud af det, siger hun.

I indslaget øverst kan du møde en af nationalparkens nyuddannede ambassadører - Anders Rasmussen, der er brugsuddeler i Vrinners.