Ambassadører på østjysk rundtur

Kamstrup og Arla fik ambassadør-besøg for at styrke samarbejde

01:49

Alle Danmarks 80 internationale ambassadører er hjemme i Danmark for en kort bemærkning. Her står den rundtur til forskellige virksomheder - blandt andet i Østjylland - for at tale om, hvordan ambassadørerne rundt om i verden kan bane vej for øget eksport og dermed flere arbejdspladser herhjemme.

En af de virksomheder, som tirsdag fik besøg af delegationen, er el- og varmemåler-virksomheden Kamstrup ved Skanderborg.

Læs også Beskæftigelsen buldrer frem i Skanderborg

- Vi har en helt unik position i et land som USA. Vi kommer over og agerer med rigsvåbnet ved vores side. Det er noget, der betyder noget i USA, og det åbner døre. Og ligesom alle mulige andre lande også gør det, så tager vi danske virksomheder med, når vi går ind og taler med danske beslutningstagere, siger Lars Gert Lose, dansk ambassadør i USA. 

Ambassadører som døråbnere
Samarbejdet er til gavn for både virksomhederne og ambassadørerne, fortæller udenrigsminister Kristian Jensen (V).

Læs også Kamstrup har nu flere end 1.000 ansatte

- Vi forsøger både at skabe en større forståelse blandt ambassadørerne om hvor mange forskellige mindre og mellemstore virksomheder, Danmark har, og hvilket enormt potentiale, der er i alt det, som danske virksomheder kan, men også den anden vej rundt. Vi prøver at få nogle flere virksomheder til at få øjnene op for at ambassadørerne er deres ambassadører og deres døråbnere i forhold til at komme ud og eksportere, siger ministeren.

Ud over Kamstrup fik også Arla besøg af ambassadør-delegationen.

Du kan se mere besøget hos Kamstrup i videoen øverst på siden.