Alternativet på kandidat-jagt

Parti leder efter folketingskandidater i Østjylland

Det nye politiske parti, Alternativet, satser fuldt og fast på at blive klar til det kommende folketingsvalg, og derfor er jagten nu gået ind på kandidater.

Stadig mangler partiet at få indsamlet lidt under 2.000 vælgererklæringer, som gør det muligt for partiet at blive opstillet.

Partiet har i øjeblikket to spidskandidater i Østjylland - Niko Grünfeld og Josephine Fock- som har rødder i henholdsvis Aarhus og Horsens.

Til at supplere dem, leder Alternativet nu efter 11 listekandidater til de østjyske valgkredse. Indtil videre har en række kandidater meldt sig, men partiet håber, at endnu flere har lyst til at stille op:

- Vi hører gerne fra mange flere østjyder - om du er fra Horsens, Aarhus, Randers eller Tranebjerg, Ebeltoft, Hinnerup. Vi ser gerne en stor geografisk spredning, så vi for alvor kommer i kontakt med østjyderne, siger Niko Grünfeld i en pressemeddelelse.

Ansøgningsfristen for blive taget i betragtning som folketingskandidat er den 21. februar. De endelige kandidater vil blive udvalgt den 7. marts på et ekstraordinært møde på Folkestedet i Aarhus.

Alternativet slår sig blandt andet op på at være et grønt parti, som vil kæmpe for et bæredygtigt samfund.

Partiet er stiftet af den tidligere kulturminister og kaospilot, Uffe Elbæk, som er født og opvokset i Aarhus.