Alt tyder på et nej til skolelukninger i Silkeborg

Skolebestyrelser frygter for, at en ny løsning vil presse skolernes økonomi endnu mere

01:58

1 af 2

Debatten om en ny skolestruktur i Silkeborg har raseret i lang tid både blandt politikere og i særdeleshed blandt forældrene og skolelederne. Nu ser de ud til, at der er fundet en løsning, som førstnævnte kan acceptere. Men på eksempelvis Balleskolen er skolebestyrelsen mere skeptisk.

Det er et lækket notat, som TV 2 | ØSTJYLLAND er kommet i besiddelse af, der afslører den nye løsning. Her lægges der op til, at skolestrukturen bliver uden sammenlægninger, men med øget samarbejde mellem skolerne.

- Behov for ekstern hjælp til ny struktur

- Der bliver arbejdet videre med papiret. Det nye i det er en samarbejdsmodel, hvor skolerne i langt højere grad skal arbejde sammen, fortæller formand for Børn- og Ungeudvalget i Silkeborg Kommune, Søren Kristensen (S).

Forventer vedtagelse

I første omgang foreslog politikere, at de nuværende 27 skoler skulle samles i ni såkaldte skolefællesskaber. Den idé blev mødt af voldsom kritik, og nu er forslaget altså også fejet af banen. Men ikke alle er tilfredse med den nye løsning.

- Vi er bekymret for, hvordan man kan få løst det store økonomiske problem med det her forslag. Jeg kan ikke se besparelser, lyder det fra formanden for skolebestyrelsen på Balleskolen, Susanne Gade Clausen.

Forslag om skolestruktur droppes

Hun synes, at løsningen er alt for åben for fortolkning, og derfor håber skolebestyrelsesformanden ikke, at forslaget bliver vedtaget. Det skal nemlig til afstemning i byrådet i næste uge.

- Jeg forventer, at det bliver stemt igennem. Vi har haft lange forhandlinger, så jeg tror, at vi får noget med stor opbakning, siger Søren Kristensen.

Du kan se hele indslaget om skoledebatten i Silkeborg øverst i artiklen.