Alt for mange sydøstjyder kører for stærkt ved skolerne

Sydøstjyllands Politi har foretaget en særlig færdselsindsats i skoleområderne, og resultatet er nedslående

I forbindelse med skolestarten har færdselspolitiet fra Sydøstjyllands Politi – ligesom flere andre politikredse – haft en målrettet indsats mod hastighedssyndere og andre lovovertrædere ved landsdelens skoler. Efter tre ugers kontrol ser tallene ikke alt for gode ud.

- Samlet set var der 797 bilister, der overtrådte hastigheden i byzone, og 95 der overtrådte den hastighed, som færdselstavler i området fastsætter, og det må man sige er for mange, siger vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard Nielsen.

Læs også Vanvidskørsel på motorcykel: Stak af med 200 i timen

Han fortæller, at udover et fokus på bilernes hastighed, holdt betjentene også øje med andre overtrædelser.

- Vi tjekkede, om bilisterne generelt havde fokus på sikkerhed. Det vil sige, om føreren og andre i bilen var sikkert og korrekt fastspændt med sele, om de talte i håndholdt mobiltelefon, mens de kørte bil, og om de ellers overholdt trafikreglerne for området, forklarer vicepolitiinspektøren.  

Få snakkede i mobil
Helt overordnet var det kun i forhold til kørsel, imens man snakker i mobiltelefon, hvor han kunne se en positiv tendens.  

01:43

Bilister, der kører vildt og hensynsløst og udsætter andre for stor fare, skal i langt højere grad konfronteres med de livsfarlige konsekvenser af deres adfærd. Det mener en færdselschef i politiet med stor erfaring med disse sager. Se mere i indslaget her. 

Luk video

- Det er positivt, at vi i løbet af de tre uger kunne konstatere, at der ikke var flere end 10 bilister, der talte i håndholdt mobiltelefon, mens de kørte bil, lyder det fra Finn Ellesgaard Nielsen.  

I alt blev 18 bilister skrevet for at køre uden sikkerhedssele og 25 for ikke at have fastspændt deres børn korrekt i bilen. To bilister kørte over for rødt, to for at køre selvom de havde fået frakendt deres kørekort og en for at køre bil uden at have et kørekort.

Sydøstjyllands Politi dækker blandt andre Skanderborg og Horsens Kommuner.