Almaz tager over i Liberal Alliance: Jeg er ikke en ny Lars Boje

43-årige Almaz Mengesha er valgt som ny spidskandidat til kommunalvalget efter, at Lars Boje Mathiesen forlod partiet

Hun er socialrådgiver, forfatter, foredragsholder og dobbelt danmarksmester i triatlon for handicappede. 43-årige Almaz Mengesha er en kvinde med mange titler - nu kan hun tilføje endnu en til rækken.

I denne uge er hun blevet valgt som spidskandidat for Liberal Alliance i Aarhus og skal dermed kæmpe for at få partiet i byrådet i Danmarks næststørste by.

Liberal Alliance blev valgt ind ved kommunalvalget i 2013, da Lars Boje Mathiesen fik et sæde i Aarhus Byråd, men efter han valgte at forlade partiet i september, har Liberal Alliance været mandatløs. 

Nu er det Almaz Mengeshas opgave at ændre ved det: 

- Han (Lars Boje Mathiesen, red.) var en markant figur for Liberal Alliance og har været med til at sætte partiet på dagsordenen, men det er vigtigt ikke at sammenligne os. Jeg er ikke en ny Lars Boje-profil. Jeg vil tegne partiet på en ny måde, fortæller den nyvalgte byrådskandidat til TV 2 | ØSTJYLLAND.

quote Jeg er ikke en ny Lars Boje-profil. Jeg vil tegne partiet på en ny måde.

Almaz Mengesha, folketingskandidat, Liberal Alliance i Aarhus 

Almaz Mengesha er 43 år gammel og er bosat i Aarhus. Hun har tidligere boet i Haderslev, men har nu valgt at forsøge at få politisk fodfæste i Aarhus.

Hun har ambition om at være med til at rokke ved det kommunale system. Der skal være mindre bureaukrati og mere plads til borgerne. Selv har hun erfaringer med, hvordan systemet er skruet sammen.

Almaz Mengesha vil gøre sit for at komme i byrådet for Liberal Alliance til kommunalvalget i november. 
Almaz Mengesha vil gøre sit for at komme i byrådet for Liberal Alliance til kommunalvalget i november.  Foto: Liberal Alliance Aarhus

Gennem 10 år har hun lært det at kende indefra i kraft af sit arbejde som socialrådgiver, men også som bruger. Som barn mistede hun begge ben i en trafikulykke i sit hjemland Etiopien, som hun blev bortadopteret fra som 12-årig.

I stedet for ben har hun nu proteser, og hun ved derfor, hvordan det er at være handicappet og have brug for hjælp fra det offentlige.

- Jeg vil gerne tale til nogle andre grupper, end Liberal Alliance måske er kendt for. Jeg vil vise, at vi ikke kun er for de ressourcestærke, men også for minoriteter og grupper som eksempelvis handicappede. Min ambition er at skabe mere frihed til at bestemme i sit eget liv ligemeget, hvilke privilegier man har, siger Almaz Mengesha.

Almaz Mengesha har ikke tidligere været stillet op til et kommunal- eller folketingsvalg, men fortæller, at politik har været en naturlig del af hendes liv. Allerede fra Liberal Alliances fødsel, dengang partiet hed Ny Alliance, var hun medlem. 

Efter i flere år at have set med fra sidelinjen, er hun nu klar til at springe ud i det.

- Jeg tager det alvorligt, når der nogle gange bliver sagt, at borgerne giver mandat til, at politikere skal lede i fire år og ender med at overlade ansvaret til embedsmænd. Jeg synes, vi skal turde tage lederansvaret, siger Almaz Mengesha.

Almaz Mengesha 

 

Endnu en ulykker i krydset ved Ringvejen og Edwin Rarhsvej

playPolitijagt førte til ulykke i dødskrydset

auh

playNy covid-bemanding betyder aflyste operationer

Østjyllands Brandvæsen brandbiler

Lejlighedsbrand på ø: Færge vender rundt for at hente brandbiler

AUH Danmarks bedste

play Universitetshospital opgraderer: Fast bemanding til covid-patienter

coronatest podning corona covid-19 visir

Smittetrykket stiger i Favrskov: Nu indføres flere restriktioner

Coronatest Region Midt 20.08.2020

Corona-opdatering: 1603 nye smittede med coronavirus