Almaz mistede begge ben som 8-årig – i dag er hun triatlet

Almaz Mengesha fra Egå mistede på tragisk vis begge ben i en ulykke i Etiopien. I dag er hun mor til tre, socialrådgiver og triatlet

03:05

Almaz Mengesha havde netop fået lov til at gå i anden klasse i skolen i Etiopien, da ulykken skete.

Hun blev kørt ned af en lastbil, der knuste begge ben på den dengang kun otteårige pige.

Ulykken ændrede alt for Almaz Mengesha, men hun tænker den som en gave.

- Jeg tænker, det er en gave, jeg har fået i og med, at det har åbnet nogle fuldstændige nye muligheder for mig, siger Almaz Mengesha.

Adopteret af dansk bandagist

Da hun som otte-årig lå på hospitalet i Etiopien, blev hun behandlet af en dansk bandagist. Bandagisten og konen valgte at adoptere Almaz Mengesha og tog hende med hjem til Danmark.

- Det var smukt, at komme her til Danmark, fordi der er fede køer, over det hele. Der er veje, der er asfalteret. Der er biler. 

Læs også Stilling Sø lavet om til triatlet-træningsplads

I dag er hun socialrådgiver i Ebeltoft, mor til tre hjemme i Egå og ikke mindst triatlet. Ved hjælp af såkaldte ”Blades” kan hun løbe lange distancer. Der var hun også den første danske kvinde med dobbelt ben-amputation, der har gennemført en triatlon.

Ved hjælp af sponsorer og foredrag, hvor hun fortæller sin historie, samler Almaz Mengesha penge ind. Pengene går til at hjælpe børn i Nigeria, der er anklaget for at være hekse.

- Jeg har sådan en privilegeret liv. Og jeg har altid lært, med privilegier følger ansvar for andre mennesker, siger Almaz Mengesha.

Se hele den imponerende historie i indslaget herover