- Alle seriøse får læreplads

Erhvervsskole har succes med praktikpladser

Erhvervsskolen Learnmark i Horsens har succes med at skaffe praktikpladser til sine byggelærlinge. Og det i en tid hvor mange københavnske lærlinge står uden praktikplads og måske burde se mod Jylland, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Alle seriøse lærlinge får en læreplads. Det tør jeg godt garantere, siger Jens Birk Rasmussen, teamleder for struktøruddannelsen på Learnmark.

Og nogenlunde samme melding kommer fra Jørn Storm Andersen, teamleder på mureruddannelsen:

- Jeg kan ikke garantere alle københavnske lærlinge en læreplads, for man skal jo holde, hvad man lover, men jeg er ret sikker på, at vi kan skaffe praktikpladser til i hvert fald en del flere lærlinge, hvis de ellers kan og vil, det de skal kunne, siger han.

Meldingerne fra Horsens kommer i kølvandet på endnu en deprimerende praktikpladsstatistik, som fortæller, at der på landsplan er cirka 2.200 unge uden praktikplads inden for byggefagene. Værst ser det ud i hovedstadsområdet.

På Learnmark er det undtagelsen, at murer- og struktørlærlinge kommer i skolepraktik, og oftest sker det kun kortvarigt som følge af konkurser.