Alle mand til pumperne...

Falck pumpede vand ud af 127 kældre

Falckredderne i Aarhus vil formentlig aldrig glemme dagen i går, søndag.

Hele dagen igennem kørte falckredderne bogstavelig talt på pumperne. Mange steder sad biler fast i vandmasserne fra nattens skybrud og i 127 tilfælde måtte Falck hjælpe med at pumpe vand ud af kældre.

- Det har været en relativ voldsom dag. Det er bestemt ikke normalt med så mange vandskader i et så koncentreret område, siger driftschef hos Falck Region Midt, Thomas Dietz til Ritzau.

- I løbet af de første formiddagstimer bliver presset på vores telefoner på vagtcentralerne så massivt, at vi bliver klar over, at vi står over for en koncentreret opgave og en lang dag.

- Vi fik hurtigt hjælp fra vores naboregioner, og derfor kan vi heldigvis nu meddele, at vi har været ude hos samtlige kunder, der har ringet til os og har haft behov for hjælp, fortæller han.

15 køretøjer sat ind

I alt har 15 køretøjer været sat ind for at løse vandopgaverne i Aarhusområdet, og selv om det har været en lang dag, så får Falckredderne ikke lov til at hvile ud mandag.

- Der er en række kunder, som vi skal ud til igen i morgen. Nogen stedet skal vi bare lige se, om alt er, som det skal være, og nogen steder skal vi opsætte affugtere. Jeg vil tro, at det er cirka halvdelen, der skal have besøg igen, siger Thomas Dietz.