Alarm efter kølle-opgør

25-årig kendt kriminel fra indvandrer-miljøet pryglet halvt ihjel

Politiet har indkaldt ekstra mandskab efter et voldsomt opgør mellem personer i kriminelle kredse.

Det sker efter et drabsforsøg, hvor en 25-årig kendt kriminel fra indvandrer-miljøet i Aarhus blev pryglet halvt ihjel med køller, skriver Århus Stiftstidende.

Af frygt for hævntogter holder Østjyllands Politi skarpt øje med både rockere og kriminelle indvandrergrupperinger. Så sent som lørdag aften var der optræk til en gengældelses-aktion mod Hells Angels og især rockernes lærlinge i AK81.

Biler fra Århus Vest kørte mod Hells Angels rockerborg på Bryggervej i Risskov. Men her stod politiet parat.

- Vi tror, vores tilstedeværelse forhindrede, at situationen udartede, siger politiinspektør Lene Sørensen fra Østjyllands Politi til Århus Stiftstidende.

Hun understreger at den højspændte konflikt ikke er et bandeopgør eller kamp om narko.

Baggrunden er jalousi
Politiets teori om baggrunden er jalousi: Den 25-årige skulle have lagt an på en fuldgyldig HA-rockers kæreste ved en technofest i Ridehuset for over en måned siden.

Der har siden været et sammenstød i en illegal klub på Søren Frichs Vej. Her fik AK81'ere tæsk.

Tilbagebetalingen skete natten til fredag. Da den 25-årige kriminelle fra Brabrand var på besøg hos sin lillebror, trængte en gruppe på otte-ti hætteklædte mænd ind i lejligheden, hvorefter slagene haglede ned over den 25-årige, der efterfølgende blev indlagt på intensiv afdeling på Århus Sygehus i livsfare.

- Han er under udskrivning nu, siger politiinspektør Lene Sørensen til Århus Stiftstidende.

Drabsforsøg
Politiet betragter det rå overfald som et drabsforsøg.  Samtidig med at politiet forsøger at hindre nye hævntogter, jages gerningsmændene, som menes at være AK81'ere.

Allerede fredag kort efter overfaldet var politiet ude hos HA på Bryggervej. Tre Ak81'ere blev anholdt men løsladt igen, da de ikke kunne relateres til kølle-overfaldet om natten.

Kilde: Århus Stiftstidende