Aktionærforening: Pas på nyt center

Nyt center for aktiehandel åbner i Århus. Aktionærforening advarer om, at nethandel kan føre til ludomani.

I dag åbner et såkaldt Daytrade Center i Århus. Her kan almindelige århusianere, som har lyst til at prøve kræfter med investering og aktiehandel, mødes og give hinanden gode råd.

Men Dansk Aktionærforening maner til besindighed. Daytrading kan være yderst risikabelt:

- Vi har set eksempler på folk, der er kommet i klemme, og har sat hele deres privatøkonomi over styr, siger Charlotte Linholm, direktør i Dansk Aktionærforening til P4 Østjylland.

Men hos Daytrade Center, der startede i Hellerup i 2008, er det ikke en kritik, man kan genkende:

- Som udgangspunkt er Aktionærforeningen modstandere af alt. Daytrade er en investeringsform, hvor man på dagen tager stilling til hvilken handel der er rigtig for en. Hvis man er interesseret i at leve af at være daytrader, så skal man selvfølgelig have noget risikovillig kapital, siger Jan Klarskov, kommunikationschef hos Daytrade Center og tilføjer:

- Der er selvfølgelig nogen, som taber penge, men der er altså også nogen, som tjener på det, siger han.

Frygter, at flere bliver afhængige

Men det er ikke kun Dansk Aktionærforening, som er bekymrede over daytrading.

Center For Ludomani frygter, at daytrading kan føre til afhængighed:

- Det går meget hurtigt, og vi ved fra de hurtige spil på nettet, at det kan være meget farligt, siger Michael Bay Jørsel, leder af Center for Ludomani, til P4 Østjylland.

Daytrade Center opfordrer på sin hjemmeside poker- og backgammonspillere til at prøve kræfter i daytradebranchen. De skulle tilsyneladende have et særligt talent for faget og er gode til at holde hovedet koldt og træffe hurtige beslutninger.