Akkaris bodsgang

Var en naiv dreng, der endte med at være skyldig

08:14

1 af 2

I dag udkommer den tidligere aarhusianske imam Akmed Akkaris nye bog, som han kalder en bodsgang og bekendelse.  

- Det er en bekendelse af, hvor langt ude jeg har været. Jeg har været skyldig. Bogen er en beretning om, hvordan jeg blev grebet af miljøet, siger Akmed Akkari til TV2 | ØSTJYLAND. 

I den nye bog fortæller Ahmed Akkari, hvordan han under Muhammedkrisen opildnede til hadet mod Danmark og personligt søgte hjælp hos militante islamiske grupper i Mellemøsten.

Som førende islamist under Muhammedkrisen spillede Ahmed Akkari en helt central rolle. Mere end 150 mennesker mistede livet som følge af demonstrationer mod Muhammedtegningerne.  

- Jeg startede med at være naiv, og endte med at være skyldig. Jeg blotlægger alt, og med ærlighed kommer man langt, og derfor har jeg fortalt hele min historie.  

Anklager skole: Indoktrinering

Asmed Akkari blev under Muhammedkrisen beskyldt for at tale med to tunger. Akkari understreger, at man i bogen kan stole på, at han er helt ærlig.

- Journalister og andre kan jo grave i de miljøer, jeg fortæller om. Jeg var en almindelig dreng på 16 år, og endte ti år efter med at blive en meget fanatisk repræsentant for islams ortodokse gren.     

Se interview med Akmed Akkari i tv-indslaget øverst på siden.