Akkari er ikke ønsket i Gellerup

Svært at finde lokaler til debat om islam

Den tidligere islamiske prædikant Ahmed Akkari er på turné i Danmark for at debattere islam med folketingskandidaten Christian Rabjerg Madsen (S).

I mandags blev den første debat afviklet i Vollsmose i Odense og snart vil makkerparret også gerne til Aarhus, men indtil nu har det været en svær opgave at få tilrettelagt. Det skriver Århus Stiftstidende.

Ifølge Christian Rabjerg Madsen (S) er det endnu ikke lykkedes at finde et lokale, hvor debatten kan afholdes i Gellerupparken.

- Jeg har efterhånden forsøgt at få en aftale på plads med rigtig mange, men man ønsker ganske enkelt ikke at se os. Enten får jeg ingen begrundelse, eller også dækker de sig ind under noget med, at de ikke vil lægge rammer til aktiviteter, der støtter et bestemt politisk parti. Men det er noget sludder, for den her debat handler ikke om partipolitik, og i øvrigt kan århusianerne slet ikke stemme på mig, for jeg stiller op i Kolding. Mit indtryk er desværre, at man ganske enkelt ikke vil have den diskussion, som Akkari har indledt, siger Christian Rabjerg Madsen (S) til Århus Stiftstidende.

Christian Rabjerg Madsen (S) mener, at diskussionen om islam skal tages et sted, hvor det er relevant. For ham at se er det derfor oplagt, at debatten skal foregå i Jyllands største indvandrerghetto.

Den svære opgave med at finde lokaler bliver hørt hos kommunens rådmand for Kultur og Borgerservice, Marc Perera Christensen (K). Han garanterer, at debatten kan foregå i kommunens bibliotek og multihal i Gellerupparken.

- I Aarhus har vi tidligere lagt lokaler til alt fra peddigrørsflettere til nynazister, så selvfølgelig tager vi også imod Ahmed Akkari. Vi støtter hans og alle andres ret til at ytre sig. Alt andet ville også være mærkeligt i Kurt Westergaards hjemby, siger rådmand Marc Perera Christensen (K) til Århus Stiftstidende.