Akademi dobler op på antallet af uddannelser

Nu kan studerende i Horsens tage en kort videregående uddannelse i administration

02:22

1 af 2

Som det fjerde uddannelsessted i Danmark får Erhvervsakademi Dania Horsens nu mulighed for at uddanne administrationsøkonomer.

Det sker efter, at Uddannelses- og Forskningsministeriet har godkendt akademiets ansøgning.

Uddannelsen til administrationsøkonom er en kort videregående uddannelse, som løber over to år. Den giver ifølge campuschef Annette Poulsen de studerende kompetencer, der gør dem i stand til at varetage jobs inden for forskellige former for administration i både den private og offentlige sektor.

Det kan eksempelvis være jobs som sagsbehandler eller konsulent, fortæller hun:

- Det er en bred uddannelse, der kan give adgang til mange gode jobs, siger Annette Poulsen og fortsætter:

Bedre uddannelsesniveau

- De studerende får en læring om, hvordan de kan optimere arbejdgangene inden for de områder, de kommer til at arbejde med

Med uddannelsen som administrationsøkonom sikret, så er Erhvervsakademi Dania Horsens nu oppe på to uddannelser. Den anden er handelsøkonom.

Erhvervsakademiet har i alt 140 fuldtidsstuderende og med den nye uddannelse kan det tal stige med årene. Campuschef Annette Poulsen er stolt over, at man nu også i Horsens kan uddanne administrationsøkonomer:

- Horsens Kommune arbejder med at få løftet uddannelsesniveauet, og det er vi glade for, at kunne bidrage til, siger hun.

I dag kan man uddanne sig til administrationsøkonom i Viborg, Køge og København.

Du kan høre campuschef Annette Poulsen fortælle om den nye uddannelse i Horsens i videoen øverst i artiklen.