AIDS-Fondet på rastepladser

Udvalgte rasteplader bruges til sexmøder

Det er ikke lykkedes at få antallet af mennesker, der får konstateret, at de er smittet med HIV, til at falde. Antallet har ligget på mellem 250 og 300 hvert år siden 1990. I 2010 var antallet 274.

Det er især mænd, der dyrker sex med mænd, der bliver smittet. AIDS-Fondet tager nu utraditionelle midler i brug for at få folk til at dyrke sikker sex.

En Sikker Sex-Karavane opsøger mænd på udvalgte rastepladser. Pladser, som Fondet ved, bruges til sexmøder. I denne weekend blandt andet på rastepladser ved Randers og Horsens. Det oplyser DR Østjylland.

Direktør Henriette Laursen fra AIDS Fondet siger:

-Vi har en stærk formodning om, at der dyrkes en del usikker sex på netop rastepladser. I en undersøgelse om sexvaner blandt mænd, der dyrker sex med mænd, fortæller 5 procent, at de har dyrket sex på en rasteplads indenfor det seneste år, siger direktør Henriette Laursen fra AIDS Fondet.

De mænd, der dyrker sex med mænd på rastepladser, kommer ofte ikke der, hvor AIDS-Fondet ellers agiterer for sikker sex. De færdes typisk ikke i bøssemiljøet. Henriette Laursen fortæller, at der f. eks kan være tale om mænd, der er gift med kvinder, men som også dyrker sex med mænd. Det kan være svært for dem at gå rundt med et kondom i baglommen, hvis deres kone bruger p-piller.

-Det er nødvendigt at komme i kontakt med de her mænd, hvis det skal lykkes at få antallet af smittede ned. Og vi er nødt til at blive ved med at argumentere og agitere for sikker sex. Der kommer hele tiden nye til. Og måske tror folk, at det med HIV og AIDS, det er måske bare er passé, siger Henriette Laursen til DR Østjylland.