AGF vinder over HB Køge

Smider HB Køge ud af Superligaen med 3-1

Genrefoto

Et særdeles veloplagt hjemmehold kæmpede på Seas-NVE Park i Herfølge for overlevelse i Superligaen søndag eftermiddag.

Men det lykkedes ikke HB Køge at dæmme op for modstanderne fra AGF, og sydsjællænderne måtte derfor se sig besejret 1-3.

Dermed er det definitivt farvel til Danmarks bedste fodboldrække for denne sæsons ene oprykker, mens Superligaens anden oprykker, AGF, kan glæde sig over at fastholde sin femteplads.

Det var endnu engang islændingen Aron Johannsson, der sparkede aarhusianerne på rette vej.

Han er med to scoringer i søndagens opgør rykket op på siden af Søren Larsen på topscorerlisten og er kun et mål efter Peter Graulund i kampen om at være den mest scorende AGF'er denne sæson.

Dårlig start til aarhusianerne
AGF startede dårligt i forsvaret i første halvleg og tabte flere gange bolden på egen banehalvdel, men alligevel var det aarhusianerne, der kunne juble over kampens første mål efter godt et kvarters spil.

Det fik det aarhusianske mandskab til at stå roligere på banen og forsvare. Presset dalede, og der var tilsyneladende mere struktur på kampen.

Kort inde i anden halvleg kom Martin Jørgensen på banen for at skabe mere ro og stabilitet, og kort efter blev den høje angriber Søren Larsen også skiftet ind.

Det skabte dog ikke den ro, som AGF-træner Peter Sørensen havde regnet med.

Der gik nemlig ikke mere end fem minutter, før Køges forsvarsspiller Simon Richter steg til vejrs på et hjørnespark og headede bolden bag Steffen Rasmussen i AGF's mål.

Mulighederne løb dog ud i sandet for Superligaens bundprop, da Aron Johannsson 10 minutter før tid scorede sit andet mål, og fire minutter efter cementerede Osama Akharraz sejren på 3-1.