AGF vandt håneretten - og førstepladsen

Århusianerne lagde ud som lyn og torden i lokalbraget mod Randers FC. Kampen endte 3-2 til AGF.

I store dele af 1. halvleg af mandagens SAS Liga-kamp på Essex Park Randers agerede kronjydernes midtbane og forsvar statister, mens AGF'erne diskede op med hurtige kombinationer og kvalificerede afslutninger.

Det var således ikke ufortjent, at gæsterne kunne gå til pause med en solid føring på 3-1.

Randers FC satsede som sædvanligt stærkt på holdets offensive kvaliteter og stillede op mod tre angribere. Til gengæld viste midtbanen sig uhyre sårbar mod en effektiv AGF-midtbane med Jakob Poulsen og Benny Feilhaber i storform. Og i den bagerste kæde sad de kronjyske markeringer ofte for løse.

Kampens første AGF-mål blev sat ind af Mark Howard, der kunne udnytte en sløset randrusiansk opdækning efter et hjørnespark. Senere fik Nando Rafael fødderne på en ripost fra en afslutning, som Randers-keeper Kevin Stuhr-Ellegaard ikke kunne holde. Og kort før pausen blev David Addy overspillet i kronjydernes venstre side, hvorefter Benny Feilhaber sikkert sendte bolden i netmaskerne.

Randers FC havde dog også sine perioder, men ganske symptomatisk for 1. halvleg blev kronjydernes enlige fuldtræffer ikke sat ind efter et gennemspillet angreb, men derimod på et langskud fra rutinerede Kenneth Møller Pedersen. Lidt tilfældigt, men ikke desto mindre en perle af et mål.

Randers FC fandt fodfæste

I 2. halvleg fandt Randers FC i højere grad fodfæste. En dobbelt-udskiftning sørgede for nyt blod på midtbanen, men modløsheden begyndte for alvor at brede sig, da sidste års topscorer Marc Nyggard brændte et straffespark et lille kvarter efter pausen.

En Randers-scoring på dette tidspunkt kunne have åbnet kampen, men i stedet sev gassen en smule ud af ballonen. AGF'erne stillede sig tilfredse med tomåls-føringen, mens Randers FC omvendt ikke rigtigt troede på sine chancer længere.

Først dybt inde i dommerens overtid lykkedes det Kasper Lorentzen at score sit første SAS Liga-mål i den blå trøje, men målet faldt for sent til for alvor at kunne skabe spænding om udfaldet.

Med sejren sikrede AGF sig håneretten frem til det næste lokalopgør mellem de to klubber. Samtidig kan århusianerne glæde sig over, at de med to sejre i de to første runder nu indtager førstepladsen i ligaen.

Randers er omvendt placeret nederst i tabellen og skal forsøge at rejse sig inden torsdag aften, hvor de på hjemmebane tager imod mægtige Hamburger SV i kvalifikationen til Europa League.