AGF-træner: Ikke påvirket af pres

Vil lægge spillet om efter dårlig start på foråret

AGF møder fredag aften Silkeborg i et østjysk lokalopgør, der kan blive afgørende for, om aarhusianerne fedtes ind i Superligaens bundstrid.

Men det velkendte pres, der som regel omringer AGF i dårlige tider, optager slet ikke cheftræner Peter Sørensen, selv om han for første gang i sine snart tre år i klubben er blevet ramt af konturerne af en krise.

- Det eksterne pres, der måtte være, påvirker mig ikke. Jeg er rigtig ærgerlig og skuffet over vores start på foråret, men det er ikke ud fra, hvad der står i medierne, og hvad folk og fæ ellers måtte mene på caféerne og tribunerne. Det, der bliver skrevet og sagt, er ikke afgørende for mig. Jeg lægger et ultimativt stort pres på mig selv, siger Peter Sørensen.

Ikke været på tæerne

Symptomerne er glasklare for cheftræneren, der uden et sekunds tøven remser op, hvad det er, AGFerne har været for dårlige til.

- Vi har ikke været på tæerne til tiden, ikke været dygtige nok i markeringerne, stærke nok i duellerne, hurtige nok på andenboldene, ikke effektive på de chancer, vi har fået, og vi har sluppet for mange mål ind, siger Peter Sørensen, der også har måttet bokse med et hav af skader.

Skal omlægge spillet

Han har erkendt, at for at vende den dårlige stime må Aarhus-klubben omlægge sit spil fra den jordnære boldomgang til en mere direkte - måske kynisk - form for fodbold på de forslåede fodboldbaner i Danmark.

- Det er vigtigt, at vi justerer vores spil fra det, vi er bedst til, til det vi er i stand til. Det har vi ikke været dygtige nok til. Vi har typer, der er bedst til en anden form for fodbold, men vi er nødt til at spille mere direkte og springe nogle stationer over, for vi kan ikke bare sige, at vi fortsætter med dét, vi er bedst til, uanset vind og vejr, fortæller Sørensen.