AGF tabte på tomt stadion

Smed føring over styr mod Brøndby

AGF var mandag aften snublende tæt på at tage alle tre point med hjem fra Brøndby Stadion. Kampen, der blev spillet for tomme tribuner, endte dog med et nederlag på 2-3 efter tre hurtige Brøndby-scoringer i slutminutterne.

Med et flot frisparksmål af Arthur Sorin allerede efter et kvarters spil kunne østjyderne med deres hurtige, direkte omstillingsspil, hvor en livlig Akhrarraz blev sat i scene, profitere af, at det hårdt trængte hjemmehold skulle frem på banen.

Det betød dog ikke, at Brøndby havde bolden mest eller skabte store chancer. Og det gav ingen mening at tale om BIFs offensive koncept, for der var intet, med mindre man kalder høje bolde ind til Makienok for et koncept.

Scorede sit andet mål

Lige inden pausen havde Sorin scoret sit andet mål, da et indlæg til bageste stolpe blev headet ind i feltet, hvor Sorin kunne stige til vejrs og fordoble føringen.

Den mentale skrøbelighed, der har kostet så dyrt for BIF, kunne cheftræner Auri sikkert ikke gøre noget ved i pausen, og BIF-spillerne var hurtigt ude efter pausen. Med Rommedahl ude, Gehrt inde samt Dumic som stabilisator i det vaklende forsvar.

Og det hjalp. Mens der ikke var offensiv balance i Brøndbys angrebsspil i første halvleg, ingen angreb kom fra højresiden, var der nu en bredt funderet offensiv, der ikke kun baserede sig på Makienok, men også på præcise indlæg, skud udefra og kombinationer fra begge sider og centralt.

Begyndte at vinde duellerne

BIF begyndte også at vinde duellerne, og da Albrechtsen tilfældigt kunne reducere, opstod en form for gnist af håb hos de gul-blå.

Den gnist antændte noget. I det 87. minut scorede Albrechtsen sit andet mål, og minuttet efter kunne Makienok score til 3-2. Et fantasisk og fortjent comeback af BIF. To minutter før tid. Budt ind i kampen af et AGF-hold, der helt unødvendigt slap tøjlerne.

I en anden halvleg, som BIF omfavnede, som var det deres sidste i Superligaen. Og som BIF skal spille resten af deres kampe for at overleve.