AGF taber til FC Nordsjælland

Mistede grebet om sjællænderne

To svage forsvar og en uhyre veloplagt Søren Christensen gjorde dagens superligakamp i Farum mellem FC Nordsjælland og AGF til en uhyre underholdende affære.

På to mål i slutminutterne vandt hjemmeholdet FCN med 5-3.

Kampen bølgede kampen igennem fra side til side, og begge hold havde fokus på det offensive spil. På en god anden halvleg var det dog fortjent, at hjemmeholdet tog de tre point.

Første halvleg blev hæsblæsende. Der var masser af duelspil på midtbanen, og det var guf for de fysisk stærke AGF'ere, der satte sig på kampen.

Overtaget udnyttede de til at score to gange. Først udnyttede Martin Jørgensen et straffespark, som Jores Okore begik mod Aron Jóhansson, og efterfølgende satte Peter Graulund foden på et fladt indlæg fra Søren Berg.

FC Nordsjælland svarede med det eneste middel, de kender: God teknisk fodbold og hurtigt pasningsspil. Det fik hjemmeholdet tilbage i kampen efter en halv time.

FC Nordsjælland indhenter
Tobias Mikkelsen, Kasper Lorentzen og Søren Christensen kombinerede sig frem til en scoring af sidstnævnte, og Christensen fik også udlignet til 2-2. Et indlæg fra Henrik Kildentoft fik lov at dumpe ned i AGF-feltet, og Christensen fik bolden ekspederet i mål.

Nu stod der FC Nordsjælland på kampen, men de var ikke færdige med at lave fejl i forsvaret. En dårlig pasning endte hos Søren Berg, som sendte den lige ind i hovedet på Jóhansson. 3-2 til AGF.

Søren Berg nåede også at sparke en bold på overliggeren, inden dommeren fløjtede af efter en halvleg med utroligt løst forsvarsspil i begge ender.

Før dagens kamp havde FC Nordsjælland ikke prøvet at lukke mere end to mål ind i en kamp i denne sæson - nu tillod de tre på én halvleg.

Efter pausen tog FC Nordsjælland kontrollen med kampen og spillede sig til en del chancer, og hjemmeholdet udlignede efter cirka en time.

Endnu gang var det Søren Christensen, der fik scoret. Midtbanespilleren tog endnu et af de dybdeløb, der kampen igennem gjorde ham lynende farlig, og han fik prikket en stikning fra Tobias Mikkelsen i mål.

I kampens sidste tredjedel befandt bolden sig stort set kun på AGF's banehalvdel. Derfor var det helt fortjent, at Mikkel Beckmann med fem minutter gjorde det til 4-3. I overtiden lukkede Tobias Mikkelsen på en kontra til 5-3.

Med sejren lægger FC Nordsjælland pres på FC København. Inden de danske mestres kamp mod AaB søndag har Farum-holdet kun tre point op til førstepladsen. De to hold mødes onsdag på Farum Park.

Se højdepunkter fra kampen på tv2sport.dk