AGF: Statistisk overmand

Aarhusianerne har krammet på Viborg

Foto: Allan Baden / badenfoto.dk

Søndag eftermiddag tager AGF imod Viborg FF i landets bedste fodboldrække. Ifølge statistikkerne og den nuværende tabel, så må AGF regnes som storfavorit.

Syv kampe og 13 point. Lige nu indtager AGF en flot tredjeplads med en kamp færre en to'eren. Derfor kan man altså tilbageerobre andenpladsen fra AAB med en hjemmesejr over Viborg FF, som i dag gæster NRGI Park i Aarhus. Og meget tyder da også på, at AGF kan tage de tre point. Viborg ligger nummer syv med ni point.

Ud af de seneste fem opgør mellem de to klubber - heriblandt fire venskabskampe - har AGF haft overtaget og vundet de fire opgør og spillet en enkelt uafgjort.

Vi skal faktisk helt tilbage til 2009 for at finde Viborgs senest sejr over AGF, som var i pokalturneringen.

Viser styrke og kontinuitet

Inden landsholdspausen var AGF på besøg i Odense, hvor man efter en hård start kom bagud 0-2, men viste at holdet har opbygget noget kontinuitet og kom helt fænominalt tilbage i kampen og knuste OB med tenniscifrene 6-3.

Vi skal ikke længere tilbage end tre år, hvor AGF lå nummer ét efter syv kampe, hvor de derefter rykkede ned. Dengang var det også med Peter Sørensen ved roret. Men noget er anderledes end dengang. Truppen er stort set skadesfri. Truppen er bredere end længe, og holdet virker ganske enkelt mere sammentømret og homogent end tidligere tider, hvor skader har forårsaget stor udskiftning på alle pladser. Det har været svært at tilføre kontinuitet, når man stiller med et forskelligt hold hele tiden grundet skader. Men nu er der pludselig styr på truppen, på spillet og på indstillingen.

Desuden har klubben formået at holde på de spillere, som ofte trækker læsset. Isærdeleshed har Casper Sloth vist sig som frontfigur hos de hvide gennem et par sæsoner nu, hvilket også har ført ham til en landsholdsplads.

Han scorer mål og lægger målgivende pasninger. Helt afgørende en betydning for midtbanen og det fremadrettede spil for aarhusianerne.

Om han får en afgørende betydning i eftermiddagens kamp vil tiden vise. Der er i hvert fald lagt i kakkelovnen til et ægte jysk lokalopgør på en våd bane. Men mon ikke der bliver gang i den på lægterne til trods for en regngrå søndag.

TV 2 | ØSTJYLLAND har nu fået rettigheder til at vise billeder fra Superligaen. Det betyder, at vi sender en kampreportage fra NRGI Park i vores udsendelse klokken 19.30.

Kampen bliver spillet klokken 14.00.

Husk at du hver tirsdag kan følge med i, hvordan det går de østjyske Superliga- og 1. divisionsklubber, når vi sender Fodbold med Horup på vores egen kanal klokken 19.55.