AGF skriver med Iraks Ronaldo

AGF skriver kontrakt med 24-årige Ahmed Yasin, som de næste to år skal forstærke offensiven

Oprustningen til den kommende Superliga-sæson fortsætter i fodboldklubben AGF.

Seneste spiller føjet til holdet er A-landsholdsspilleren Ahmed Yasin, også kendt som "den irakiske Ronaldo" der de sidste fire år har været en offensiv profil i den svenske klub Örebro SK.

Fra 1. januar 2016 og to år frem skifter han dog den svenske klub ud med en plads hos AGF.

- Vi får en spiller, som har mange spændende egenskaber. Han er hurtig og har en god teknik i høj fart. Det betyder, at han både kan gå ind i banen og kombinere og lave gennembrud på ydersiden. Han passer godt ind i vores spillestil og har i det hele taget gode forudsætninger for at lykkes i AGF - blandt andet også i kraft af hans erfaringer med Iraks landshold, hvor han er vant til at præstere foran mange mennesker, siger sportschef Jens Andersson til klubbens hjemmeside.

Rødder i Sverige og Irak

Med både svensk og irakisk statsborgerskab, har Ahmed Yasin siden 2011 spillet 97 kampe for Örebro SK og 39 A-landskampe for det irakiske landshold.

Nu ser han frem til at prøve kræfter med AGF og den danske Superliga.

- AGF er en klub på vej frem med nye spillere og nye ambitioner. Jeg har hørt meget godt om klubben, og jeg synes godt om de planer, Jens og Morten (Andersson og Wieghorst, red.) har fortalt mig om. Jeg ser det som et stort skridt frem for mig, siger Ahmed Yasin.

Han beskriver sig selv som holdspiller, der altid sætter holdet først og arbejder hårdt i 90 minutter. Med forcer i offensiven udnytter han gerne sin fart til at udfordre 1 mod 1 og være med til at skabe chancer.

Rødder i Sverige og Irak

Ahmed Yasin er født i Bagdad i Irak, men flyttede som treårig til Sverige med sin familie, og det er også her, at han har fået sin fodboldopvækst.

Han var inde i billedet til de svenske ungdomslandshold, men valgte i stedet at repræsentere Irak. Gennembruddet fik han på OL-landsholdet, og den 24. juni 2012 debuterede han for det irakiske A-landshold i en kamp mod Libanon.

Senest var han til Asien Cup, hvor han var med til at spille en fjerdeplads hjem. Det er blandt andet disse præstationer for Irak, som har gjort ham populær på især de sociale medier, hvor han lige nu er noteret for godt 107.000 følgere på Facebook.

Ahmed Yasin får nummer 14 på spillertrøjen i AGF.