AGF sælger stortalent

Mathias Bonde rykker til hollandsk storklub

Foto: Trine Niebuhr / AGF.dk

Den 16-årige U16- landsholdsspiller Mathias Bonde har skrevet en treårig kontrakt med PSV. De seneste fire år har han repræsenteret AGF, men fra og med d. 1. juli træder en ny aftale med den hollandske storklub i kraft.

- Vi har indgået en god aftale med PSV, og vi er stolte over at kunne sende en af vores ungdomsspillere til en klub, der har tradition for at spotte topspillere i svøb. Mathias har været gennem hele vores talentsystem, og han har gennemgået en fantastisk udvikling de seneste år. Han har fået en solid ballast i AGF, og han har både de fodboldmæssige kvaliteter og den mentale styrke til at begå sig på en lidt større scene. Det bliver spændende at følge ham, og vi ønsker ham al mulig held og lykke, skriver talentchef i AGF Casper Bugge på klubbens hjemmeside.

Også Mathias Bonde ser frem til de nye udfordringer.

- Forhåbentlig er det en start på noget stort. Det håber og tror jeg på, at det er. Enhver fodboldspiller vil jo give sin højre arm for at komme til udlandet og spille fodbold, så på den måde er det en drengedrøm. Den slutter bare ikke her. Jeg er glad og stolt, men også ydmyg over for den chance, jeg har fået. Jeg ved godt, at jeg skal arbejde endnu hårdere og bevise, at jeg har fortjent at få den chance, siger Mathias Bonde.

- Jeg kommer til at savne AGF og de holdkammerater og trænere, jeg har været tæt på. Jeg har rykket mig utroligt meget i den tid, jeg har været her - især taktisk og mentalt - og jeg sætter pris på det, klubben har gjort for mig. Jeg har haft mange gode trænere - og især Morten Mølkjær har haft stor betydning for min udvikling, siger Mathias Bonde.