AGF må vente på DBU-afgørelse

Afgørelsen om, hvorvidt superligaklubben Hobro skal have frataget tre point, lader vente på sig

Foto: Randers FC

Det lå i luften, at Dansk Boldspil-Union (DBU) ville træffe en afgørelse om, hvorvidt superligaklubben Hobro skulle have frataget de tre point for sejren over AGF i fredags.

Hobro havde brugt den tidligere Randers-spiller Adama Tamboura uden at have hans spilletilladelse.

Men afgørelsen kommer ikke tirsdag - og måske heller ikke onsdag.

Det fortæller DBU's turneringschef Henrik Andersen til Jyllands-Posten.

- Jeg tør ikke garantere, at det kommer i morgen (onsdag, red.). Det kan også komme senere på ugen, siger han og tilføjer, at det ene bud kan være lige så godt som det andet.

Brøler: Hobro-fejl kan sende sejr til AGF

Hvis Hobro ikke får medhold i sagen, har klubben allerede tilkendegivet, at den anker videre til fodboldens appelinstans.

I Hobro har man erkendt, at klubben ikke havde Tambouras spilletilladelse, men man griber til gengæld fat i DBU's eget regelsæt, som tilsyneladende giver klubben medhold.

Ifølge nordjyske.dk fremgår det af et cirkulære om ophør af spillerkontrakter, at spillercertifikatet skulle have været overdraget til Tamboura, da han forlod Randers FC.

Hobro hyrer hjælp til DBU-redegørelse

Advokaten Lars Kühnel, som Hobro har søgt bistand hos, konstaterer over for Nordjyske, at det regelsæt gør hele forskellen for superligaklubben.

- Det har stor betydning for Hobros sag, for det giver jo mening, når Hobro har sagt, at de ikke troede, de skulle henvende sig til nogen klub for at få certifikatet, når spilleren var kontraktløs.

-Derfor kan det jo heller ikke være noget tema at fratage Hobro tre point, siger advokaten.

Selv med sejren over AGF er Hobro sidst i Alka Superligaen med kun to sejre i sæsonens første otte kampe.

Sagen bliver i aften diskuteret i fodboldmagasinet Fodbold med Horup. Du kan se med på TV 2 | ØSTJYLLAND fra klokken 19.50.