AGF-kamp skaber vrede

'Tosset' at placere AGF-kamp lige efter landskamp

Der har været heftig debat om placeringen af superligakampen mellem AGF og FC Nordsjælland, som skal spilles mindre end 48 timer efter den danske landskamp på udebane mod Tyrkiet.

FCN-træner Kasper Hjulmand mener, det er en dårlig idé, at FCN skal en tur til Aarhus fredag 16. november, blot to dage efter testkampen i Istanbul.

- Min holdning er, at det er tosset. Rent sportsligt synes jeg, at det er underligt. Det må jo bero på en fejl. Noget, som der ikke er blevet tænkt over, siger Hjulmand.

Landstræner Morten Olsen, der også er utilfreds med planlægningen, udtog mandag Jores Okore, Nicolai Stokholm, Kasper Lorentzen fra FCN samt Casper Sloth fra AGF til Tyrkiet-kampen.

- Det er ikke godt for nogen, at den kamp ligger fredag. Jeg kan ikke se et argument for, at den skulle ligge fredag, siger Hjulmand med udsigten til trætte spillere.

FCN-træneren anerkender, at tv-aftalen giver rettighedshaverne ret til at sende tv-kampe om fredagen, men han mener, kampene burde kunne placeres mere hensigtsmæssigt.

- Vi skal også huske på, at vi har nogle rettighedshavere, og jeg er fuldstændig klar over det spil, der er mellem Divisionsforeningen og de rettighedshavere fra medierne, som køber en liga.

- Men det er vigtigt, at der bliver taget sportslige hensyn, for medierne er heller ikke interesserede i ikke at have de bedste spillere på banen.

- Jeg tror, man skal tænke det igennem igen og se på, hvordan den skal landes i fremtiden, siger Hjulmand.

Den tidligere Lyngby-træner har en helt klar holdning til emnet, men han vil vente til december med at gå nærmere ind på, hvad der skal gøres ved det.

- For vi skal ikke komme hertil igen. Men det er vigtigt, at vi tager det i den rigtige rækkefølge.

- Jeg synes, at vi skal sætte os sammen alle mand og kigge tilbage på efterårssæsonen og finde ud af, hvordan det hele skal gå op. Mon ikke vi kan finde nogle gode løsninger fremadrettet, siger han.