AGF inviterer flygtninge og børnefamilier til gratis bold

AGF inviterer i samarbejde med FO-Aarhus og Dansk Socialrådgiverforening flygtninge og udvalgte børnefamilier til fodbold

Cirka 400 flygtninge sidder på Ceres Parks tribuner, når AGF tirsdag møder Lyngby.

Når AGF den 11. december tørner sammen med FC København i efterårets sidste hjemmekamp, vil et nogenlunde tilsvarende antal aarhusianske børn og forældre, der normalt ikke kommer til fodbold, være på plads.

AGF-direktør Jacob Nielsen siger om baggrunden for initiativet:

- Vi vil gerne være med til at tage et socialt ansvar, og vi tror også på, at vi med det brand, vi har, kan være med til at gøre en positiv forskel for folk, der ikke har de samme muligheder som flertallet, siger han i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Derfor har vi valgt at gentage succesen fra sidste år og invitere regionens flygtninge til Lyngby-kampen, og mod FC København er det en række udvalgte børnefamilier, vi giver mulighed for at opleve en fodboldkamp live, siger han. 

Læs også Randers FC tager kampen op mod billetspild

Invitationen til regionens flygtninge i forbindelse med Lyngby-kampen sker i samarbejde med FO-Aarhus. 

Torben Dreier, skoleleder i FO-Aarhus, fortæller, hvordan et tilsvarende besøg sidste år var en succes:

- Besøget var med til at knytte nye bånd, og vi håber også, det bliver tilfældet denne gang. Fællesskabet omkring en fodboldkamp kan samle folk på tværs af kulturer og sproglige barrierer, og vi vil gerne med et initiativ som dette byde de flygtninge, som er i regionen, velkommen til Aarhus, siger han. 

Til årets sidste kamp i Ceres Park er AGF gået sammen med Dansk Socialrådgiverforening i Aarhus om at invitere særligt udvalgte børnefamilier til fodbold.

- Vi er glade for den velvillighed, AGF har vist, og vi glæder os til at samle børnene og deres forældre om en AGF-kamp, siger Mads Bilstrup, regionsformand i Dansk Socialrådgiverforening, i pressemeddelelsen.

Sidste år var Walid Hassan og hans familie til deres første AGF-hjemmekamp. De palæstinensiske flygtninge lærte hurtigt at heppe på 'De Hviee". Se indslaget nedenfor.