AGF henter ung back i FCM

21-årige Alexander Munksgaard skifter FC Midtjylland ud med AGF, der giver backen en femårig kontrakt

Alexander Munksgaard er ny mand i AGF, hvor han har skrevet under på en femårig aftale med aarhusianerne. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Alexander Munksgaard tager østpå og skifter FC Midtjylland ud med AGF, hvor han bliver genforenet med cheftræner David Nielsen.

Læs også Efter naboprotester: Kommune går ind i sag om omstridte campingvogne

Det bekræfter begge klubber fredag eftermiddag.

Den 21-årige back har tidligere spillet under David Nielsen i Lyngby. Han har i AGF fået en femårig kontrakt.

I AGF bliver Alexander Munksgaard genforenet med træner David Nielsen. Begge har de en fortid hos Lyngby. Foto: AGF

Udsigt til mere spilletid

- Det er en stor glæde for mig, at jeg nu kan kalde mig AGF-spiller. Hvis jeg skal fortsætte min udvikling som fodboldspiller, har jeg brug for at komme til en klub, der tror på mig, og hvor udsigterne til spilletid er bedre, end de var i Herning, siger Alexander Munksgaard i en pressemeddelelse.

Han startede sin professionelle karriere i FC Midtjylland i 2016. I denne sæson har han været på banen i fire kampe i Superligaen.

- Alexander er en spiller, vi kender godt, og som cheftræneren også har arbejdet sammen med tidligere. Han er en dygtig og solid forsvarsspiller, der er ydmyg og arbejder hårdt, og samtidig er yderst ambitiøs på sine egne og holdets vegne. På den måde passer han rigtig godt ind i AGF, og vi glæder os over, at det er lykkedes at lave en aftale og til at se ham i den hvide trøje, siger sportschef i AGF, Peter Christiansen i en pressemeddelelse.

I alt har den unge forsvarsspiller spillet 22 kampe og scoret et enkelt mål for midtjyderne.

Læs også Talent-håb i AGF: - 2019 vil vise, at vi godt kan lave Superligaspillere

- Alexander er en loyal, dedikeret og meget dygtig forsvarsspiller, som har taget hele turen i FC Midtjyllands system. Vi giver ham vores varmeste anbefalinger med til Aarhus, hvor han i AGF jagter kontinuerlig spilletid, siger sportschef i FC Midtjylland Svend Graversen i en pressemeddelelse.

I 2016/2017-sæsonen var Alexander Munksgaard udlånt til Lyngby, hvor han altså stiftede bekendtskab med David Nielsen, der dengang var cheftræner i klubben.

Munksgaard er noteret for at have spillet 36 kampe på diverse danske ungdomslandshold.

01:09

VIDEO: AGFs talentafdeling har brugt mange kræfter på at genudvikle konceptet "Den Hvide Tråd". Det kan du høre talentchef i AGF, Allan Frederiksen, fortælle mere om her i videoen, der er fra den 19. december 2018.

Luk video