AGF henter spiller i City

18-årigt Manchester City-talent til Aarhus

29.01.2013 - AGF-Viborg FF, Lysengs Idraetsbaner, traningskamp. Resultat 2-0. Dominic Oduro, AGF (3) Foto: Ole Nielsen

AGF henter 18-årige Dominic Oduro i Manchester City på en lejeaftale.

Dominic Oduro har den seneste uge haft mulighed for at vise sig frem i AGF, og prøvetræningsopholdet er nu mundet ud i en lejeaftale, der løber frem til sommeren 2014, skriver AGF i en pressemeddelelse.

- Dominic er faldet godt til, og dét, jeg på forhånd havde set på DVD'er, har vist sig at holde stik. Han har gjort det godt til træningen, og han spillede en fin halvleg i træningskampen mod Viborg. Potentialet er helt klart stort, og jeg er sikker på, at vi kan gøre ham endnu bedre i de 18 måneder, han er i klubben, siger sportschef Brian Steen Nielsen. 

Jeg er meget imponeret over AGF's arbejde med unge spillere, og jeg ser denne aftale som starten på et langt og spændende samarbejde mellem Manchester City og AGF, siger Fergal Harkin, der er Scouting & Recruitment Operations Manager i den engelske storklub

Dominic Oduro har store forventninger til lejeopholdet i Aarhus.

- AGF er en god mulighed for mig til at spille på et højere niveau, og jeg har fået et rigtig godt indtryk af klubben. Trænerne er dygtige, og de andre spillere er meget venlige og gode til at komme med opmuntringer. Mit mål er at komme på førsteholdet og hjælpe til med at vinde så mange kampe som muligt, lyder det fra den nye AGF-spiller.

Inden Oduro kom til Manchester City i 2011, repræsenterede han det ghanesiske akademi Right to Dream. Hans forcer er ifølge AGF en god teknik og hurtighed, og han kan bruges både som back og kant i højre side.

I lighed med andre af AGF's talentfulde spillere fra årgang 95 vil han jævnligt træne med Superliga-truppen, men også være tilknyttet U19-holdet, oplyser AGF.