AGF hentede point dybt inde i overtid

Jesper Lange blev dagens mand i udekampen mod Sønderjyske

Foto: Allan Baden / badenfoto.dk

Sønderjyske er tilbage på andenpladsen i Alka Superligaen, men sønderjyderne vil ærgre sig over 2-2-resultatet mod AGF lørdag eftermiddag.

Adama Guiras flotte langskudsmål mindre end et kvarter før tid så nemlig ud til at have givet topholdet en vigtig sejr, men Jesper Lange ødelagde festen med sin udligning i tre minutters overtid.

En stor nedtur for hjemmeholdet, der ellers havde slidt sig ind i kampen efter en problematisk indledning, hvor AGF'erne var klar bedst.

Nul ligasejre i 2016

Gæsterne fra Aarhus slæbte en nedslående statistik på nul ligasejre i 2016 med til Haderslev, men Glen Riddersholms tropper så nu ikke tynget ud i kampens første halve time.

Duncan: Skal lave færre dumme fejl

AGF sad nemlig tungt på spillet, og det var helt i tråd med spilfordelingen, at forsvareren Josip Elez kunne bringe gæsterne i front på et meget lidt kønt mål.

Et hjørnespark fik lov at sejle gennem sønderjydernes forsvar, bolden strejfede flere fodboldstøvler og benskinner undervejs, inden den ramte Elez på benet og trillede i mål bag Marin Skender.

Det var i den periode svært at se, at Sønderjyske er et tophold, men efterhånden fik holdet slidt sig tilbage i kampen, og fra slutningen af første halvleg satte sønderjyderne AGF under et tungt pres.

João Pereira udlignede kort efter pausen på et flot hovedstød, og med Adama Guiras 2-1-scoring var kampen vendt helt på hovedet.

Lange scorede efter forvirring

I kampens slutfase fik Sønderjyskes Silas Songani to gule kort og måtte forlade banen i utide, og i den efterfølgende forvirring fik Jesper Lange sparket bolden i kassen og sørgede dermed for AGF's femte uafgjorte resultat i seks kampe i foråret.

Sønderjyske har på andenpladsen 40 point - otte færre end FC København, der har en kamp til gode. AGF befinder sig fortsat på rækkens tiendeplads.

I næste weekend venter der Sønderjyske en topkamp, når holdet skal på besøg i Aalborg for at møde AaB. I samme spillerunde møder AGF på hjemmebane Randers i et østjysk lokalopgør.

SønderjyskE-AGF 2-2 (0-1)

0-1 Josip Elez (34. minut). 1-1 João Pereira (54. minut). 2-1 Adama Guira (76. minut). 2-2 Jesper Lange (90. minut).

Udvisning: Silas Songani, SønderjyskE (90.)

Tilskuere: 5.347.