AGF følte sig snydt i Esbjerg

Tabte 1-2 på udebane til vestjyderne

Genrefoto.

I endnu en underholdende kamp i første runde af forårssæsonen i Superligaen viste Esbjerg sig som det skarpeste hold, da de i en chancerig kamp tog stikket hjem med 2-1.

Indskiftede Jesper Lauge blev matchvinder for værterne i det 75. minut, da han langt udefra headede bolden i mål.

Med sejren banker Esbjerg sin pointtotal op på 23, og klubben rykker forbi både Silkeborg og Sønderjyske i tabellen, og Jess Thorups mandskab er dermed for en stund fri af nedrykningsdynget.

Hjemvendte Hans Henrik Andreasen gav Esbjerg en perfekt start, da han headede hjemmeholdet foran 1-0 i første halvleg.

Stor AGF-utilfredshed

Det skete til stor utilfredshed fra AGFerne, som mente, at Kenneth Fabricius i samme situation begik frispark ved at bakke ind i AGF-keeper Steffen Rasmussen. Men dommer Mads-Kristoffer Kristoffersens fløjte forblev tavs.

Det samme gjorde den - til store AGF-frustrationer - også kort efter, da Esbjergs Jonas Knudsen knaldede en albue ind hovedet på Stephan Petersen.

Det lignede da også et klart straffespark, men dommer Kristoffersen vurderede altså situationen anderledes. AGF fik dog udlignet i det 66. minut uden hjælp fra hverken dommer eller Esbjerg, da Mate Vatsadze tæt på mål knaldede bolden i kassen til 1-1.

Men glæden varede kun i små ti minutter, før Jesper Lange afgjorde kampen og gjorde bundstriden i Superligaen endnu mere neglebidende.

Fra Silkeborg på 11. pladsen til FC Midtjylland på syvendepladsen er der nu blot fire point, mens Brøndby ligger en smule isoleret på sidstepladsen. De blågule fra vestegnen har fire point op til den rigtige side af redningsstregen.