AGF fik uafgjort i Parken

Udlignede på straffespark i sidste minut

01:19

1 af 2

FC København var tæt på at vaske 0-3-fadæsen fra Europa League-kampen mod Standard Liege i torsdags væk, da de danske mestre søndag tog imod Superligaens nummer to, AGF.

Men gæsterne fik udlignet til slutresultatet 1-1 i sidste minut på et straffespark.

Dame N'Doye så længe ud til at blive matchvinder for FCK, men på en sen udligning tog AGF altså det ene point med hjem til Aarhus.

AGF lod fra kampens start til at være godt tilfreds med bare et enkelt point, og aarhusianerne satsede næsten udelukkende på kontraangreb, mens holdet til gengæld stod ganske solidt bagude.

Christian Bolaños burde dog have bragt FCK foran allerede i første halvleg, men costaricaneren misbrugte efter et par driblinger i feltet den største chance i kampens første 45 minutter.

Fortsatte trykket
Efter pausen fortsatte FCK med sit velkendte tryk mod modstanderens mål, men hjemmeholdet havde svært ved at spille sig frem til de helt store chancer.

Det lignede derfor en FC København classic, hvor københavnerne trods en kamp på det jævne - men alligevel i fuld kontrol - kunne gå op og sikre sejren med en scoring eller to til sidst i kampen.

Og minsandten om ikke Dame N'Doye midtvejs i anden halvleg steg til vejrs og pandede et Cesar Santin-indlæg i kassen. Scoringen tvang AGF fremad banen, og kampen blev derfor betydeligt mere åben, fordi den nødvendige AGF-offensiv efterlod huller bagude, som Dame N'Doye og resten af FCK-angrebet kunne boltre sig i.

Den plads formåede FCK dog ikke at udnytte til en afgørende scoring, og så kunne AGF i stedet tage et overraskende point med sig hjem via Martin Jørgensens sene scoring.

Vigtig kamp for Larsen
For to af kampens deltagere - FCK's Morten Nordstrand og AGF's Søren Larsen - stod der mere end blot tre point på spil i søndagens kamp.

Tre pladser i landstræner Morten Olsens trup til EM-kvalifikationskampene mod Cypern og Portugal er i spil, og Olsen har selv sagt, at han primært kigger efter angribere til de tre ledige pladser.

Morten Olsen udtager senere søndag de sidste tre spillere, og vurderet ud fra søndagens kamp i Parken, så kom Morten Nordstrand bedst ud af duellen med Søren Larsen, selvom ingen af de to angribere gjorde sig synderligt positivt bemærket.

Søren Larsen fungerede primært som en spilstation, når han for en kort bemærkning kom i boldberøring, mens Morten Nordstrand trods alt var en større trussel foran mål, når han havde kuglen.

Med pointdelingen er FCK fortsat ubesejret i Superligaen, der nu er en tredjedel inde i sæsonen. FC Midtjylland kan dog mindske FCK-forspringet til otte point med en sejr over AC Horsens i mandagens kamp.

Se højdepunkter fra kampen på tv2sport.dk.