AGF fik enden på komedie

Tabte stort til AaB i pokalturneringen

Den stort anlagte og meget forsinkede pokalkamp mellem AGF og AaB blev en ensidet affære, og da slutfløjtet lød, stod det klart, at det er AaB, der har sikret sig en semifinaleplads. i den danske pokalturnering. Kampen endte således 4-1 til nordjyderne.

Nicolaj Thomsen åbnede pokalfesten efter kun to minutter. Målet var en gedigen mavepuster til AGF-mandskabet, der startede kampen med et solidt defensivt udgangspunkt, som tilfældet også var i forårets Superligapremiere mod FCK.

Thomsens mål tvang AGF'erne væk fra deres udgangspunkt og frem over banen. Casper Sloth og Martin Jørgensen havde fået lov til at starte på midten, og de kombinerede godt i momenter. Men Danny Olsens selvmål 10 minutter før pausen lukkede reelt kampen.

Derefter var det en noget ensidig forestilling, de godt 2000 tilskuere var vidne til. AGF smed ofte bolden væk og havde svært ved at skabe chancer. Udeholdet derimod lå hele tiden og lurede på omstillinger.

Med nordjydernes ekspertise i pasningspil og omstillingsfodbold var det derfor blot et spørgsmål om tid, før AaB udbyggede føringen.

Først var det Kasper Kusk, der gjorde det til 3-0, efter at Kasper Risgård havde spillet ham fri med en smart hælaflevering. Og siden scorede Patrick Kristensen til 4-0 på et flot langskud et kvarter senere.

Stephan Petersen lukkede og slukkede den underholdende affære med sit reduceringsmål kort før tid.

Kampen mellem AaB og AC Horsens eller Vejle er fastsat til den 9. april, og vinderen møder i finalen enten FC København eller FC Nordsjælland, som spiller semifinale torsdag den 10. april.