En tatovering i ansigtet var ifølge Thomas Jørgensen årsag til, at han ikke måtte komme ind på stadion i Aarhus
Fredag aften spillede AGF kamp mod FC Helsingør på Ceres Park i Aarhus.
Og ligesom til så mange andre hjemmekampe havde Thomas Jørgensen fra Aarhus planer om at se med fra tribunerne.
- Jeg er ærke-aarhusianer og har altid fulgt AGF, siger Thomas Jørgensen til TV2 ØSTJYLLAND.
Forbudt for ansigtstatoveringer
På vej ind på Ceres Park står Thomas Jørgensen med en gruppe fans og tømmer den sidste af sin øl, før han skal vise billet. Det er lige før, at kampen fløjtes i gang.
Jeg kunne forstå det, hvis jeg var kendt som en ballademager, men der har aldrig været noget. Jeg har bare været fuld på Tenerife.
Thomas Jørgensen, AGF-fan
- Så bliver jeg prikket til og bliver kaldt over til en kontrollør, der siger, at folk med ansigtstatoveringer ikke må komme ind på stadion, lyder det ifølge Thomas Sørensen.
Og sådan bliver det. Mens kammeraterne går ind på stadion, må 50-årige Thomas Jørgensen gå hjem igen.
- Det er jeg da godt træt af. Jeg er ikke banderelateret på nogen måde. Folk, der laver ballade, får karantæne, og så må de komme på stadion igen. Jeg kommer for at se fodbold, og jeg må ikke komme der, siger Thomas Jørgensen.
Fuld på Tenerife
Ansigtstatoveringen fik Thomas Jørgensen lavet for halvandet år siden.
Under en ferie på Tenerife vågnede han op med ondt i den ene side af hovedet og en hovedpude indsmurt i blæk.
- Jeg har været på stadion masser af gange det seneste halvandet år. Der har aldrig været noget. Man må da ikke diskriminere folk på den måde. Jeg kunne forstå det, hvis jeg var kendt som en ballademager, men der har aldrig været noget. Jeg har bare været fuld på Tenerife, siger Thomas Jørgensen.
Jeg har været på stadion masser af gange det seneste halvandet år. Der har aldrig været noget.
Thomas Jørgensen, AGF-fan
Han er godt klar over, at ansigstatoveringen vækker opsigt.
- Det er et selvmål, jeg har fået lavet i hovedet på mig selv. Folk danner sig et indtryk uden at vide, hvem jeg er. Jeg har lært at leve med det. Men de (AGF, red.) burde da oplyse om det, hvis man ikke må komme ind, siger Thomas Jørgensen.
Hans mor har også lært at leve med den tydelige tatovering.
- Hun fik et chok, da hun så det. Hun spurgte, om jeg da aldrig blev voksen. Men hun har vænnet sig til det. Den er lavet ordentligt og sidder fint, siger Thomas Jørgensen.
Gennemgår procedurer
Af hensyn til publikums sikkerhed har det i mange år været praksis at afvise gæster til fodboldkampe, der har relation til bande- og rockermiljøet, lyder det fra AGFs pressechef, Søren Højlund Carlsen.
Det er sket i samråd med politiet, og i den forbindelse er ansigtstatoveringer blevet brugt som et kendemærke.
- Det er desværre det net, gæsten uberettiget er blevet fanget i. Det beklager vi meget, og det giver os anledning til nu at gennemgå vores procedurer for at se, om de skal forbedres, så ingen i fremtiden uberettiget bliver afvist, siger Søren Højlund Carlsen og fortsætter:
- Vi vil i mellemtiden gerne sige undskyld til den pågældende gæst, og vi står klar med en billet og en invitation til vores næste hjemmekamp, siger Søren Højlund Carlsen.
INTERAKTIV GRAFIK: Klik på billedet og se hvor ondt det gør at blive tatoveret forskellige steder på kroppen.
Tatoveringer
- Man skal være 18 år for at få en tatovering.
- Vælg en tatovør, der bruger engangsnåle - det mindsker risikoen for infektion.
- Under tatoveringen bør alle farver hældes i hver sin nye engangsbeholder for at undgå infektion.
- Det er en god ide at vælge en registreret tatovør, der har det nødvendige faglige kendskab og god hygiejne.
- Sort er den farve, der er forbundet med den laveste risiko for gener i huden. Især rød og blandingsfarver af rød (violet, bordeaux, orange og pink) gul og grøn, der giver kløe ved solbadning og i værste fald vedvarende kløe og hævelse.
Fortryder du din tatovering:
Du kan vælge at få den fjernet med laser. Der er ingen garanti for, at resultatet bliver pænt. prisen for laserbehandling varierer afhængig af størrelse og motiv. Du skal selv betale. Det kræver typisk 8-10 behandlinger af få fjernet en tatovering. Q-switched lasere betragtes i dag som den foretrukne type af laser.
Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet/ thinkbeforeyouink.dk og Bispebjerg Hospital
VIDEO: Simone fik sin kærestes initialer tatoveret på halsen. men da han blev til en eks-kæreste, ville hun have tatoveringen fjernet. Se hele indslaget fra 8. august 2017 her.
Luk video