AGF cruiser tilbage i Superligaen

AGF sikrer sig en plads i Superligaen i kommende sæson

06:24

1 af 2

Stadion brød ud i et forløsende brøl, da AGF efter en enkelt sæson i den næstbedste danske fodboldrække søndag sikrede sig en billet tilbage i Superligaen.

Der resterer godt nok stadig fem runder i 1. division, men med en sejr over Skive IK på 1-0 kan AGF ikke længere hentes af rækkens nummer tre, Vejle.

Billetten har da heller aldrig handlet om "hvis", men kun om "hvornår" for Aarhus-klubben, der har haft nogenlunde samme status i 1. division, som FC København har i Superligaen.

Ét nederlag er det blevet til og lutter sejre på hjemmebane for aarhusianerne.

Rollen som suveræn leder i rækken betyder dog ikke, at AGF altid har sprudlet spillemæssigt, og søndagens kamp mod Skive IK blev endnu en af dem, hvor aarhusianerne arbejdede mere, end de spillede.

Hjemmeholdets spillere så dovne og lidt ugidelige ud fra kampens start, og da Skive samtidig spillede optimistisk fremad, kunne stillingen have været både 0-1 og 0-2 mindre end et kvarter inde i første halvleg.

Særligt den tidligere landsholdsspiller Martin Jørgensen, der er hele holdets omdrejningspunkt på midtbanen, spillede langsomt og havde igennem hele kampen et hav af fejlafleveringer.

Han og resten af holdet leverede i det hele taget en præstation, der næppe går an, når hold som Skive og Hjørring bliver skiftet ud med OB og FC København.

Men på klassisk tophold-manér vinder AGF også, når det ikke kører.

Og med et hårdt og fladt langskud i første halvleg sikrede topscorer Peter Graulund både sejren, og at fanklubben kunne bruge den resterende del af kampen til at klappe, hoppe og synge "sup-sup-superliga".

AGF-Skive 1-0 (1-0)

1-0 Peter Graulund (17. minut)

Tilskuere: 11.419