AGF-Brøndby til rabat-pris

Publikum svigter Superligaen

Når AGF på søndag tager imod Brøndby, vil det være med reducerede billetpriser.

Mødet mellem de to er en af dansk fodbolds klassikere med en historik rig på dramatik, men interessen for Superligaen er dalende, så en billet til kampen koster nu 115 kroner mod tidligere 150 kroner.

Og dalende er måske tilmed for mildt et udtryk.

Målt fra sæsonen 2002/03 frem til den igangværende ligner det, at Superligaen 2012/13 bliver en publikumsmæssig bundskraber.

Målt efter 21. spillerunde har kun 805.999 tilskuere overværet Superliga-kampene på stadion, og det ligger 18 procent under gennemsnittet for de 11 sæsoner.

Gennemsnittet er 951.809 tilskuere på stadion efter 21 spillerunder med sæsonen 2009/10 som den absolutte topscorer med 1.045.887 publikummer.

Har undersøgt publikums oplevelse

De danske professionelle klubbers interesseorgan Divisionsforeningen har undersøgt publikums oplevelse på de danske stadioner.

Knap 6.000 tilskuere besvarede i slutningen af sæsonen 2011/12 et skema med spørgsmål om forskellige temaer som blandt andet pauseunderholdning, sikkerhed og motivation for at tage på stadion.

Det er landets største tilskuerundersøgelse til dato.

- Overordnet giver de Superligaen en god bedømmelse, men der er bestemt også muligheder for forbedring, og der er ikke tvivl om, at tilskuerne har givet os en masse interessante indsigter i, hvad vi kan gøre bedre for at skabe en endnu bedre oplevelse både i de enkelte klubber og i Superligaen som helhed, lyder det fra Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen.