AGF brød oprykkerforbandelse

For første gang i 11 år vandt oprykker sin premiere-kamp

Det er ikke nemt at være oprykker i Superligaen. Specielt ikke i premiererunden, hvor ingen oprykkere har vundet, siden FC Midtjylland i sommeren 2000 vandt 4-0 over Lyngby.

Det ændrede AGF dog på, og igen stod Lyngby for tur. Sjællænderne blev sendt hjem fra NRGi Park med et 1-2-nederlag.

AGF startede klart bedst og fik udbytte allerede efter syv minutter, da Stephan Petersen efter flot opspil sparkede bolden fladt i mål. Generelt var fløjspilleren meget veloplagt og gav sin tidligere holdkammerat, Lyngby-debutanten Frederik Krabbe, en del at se til.

Lyngby så man ikke meget til ud over en kort opblomstring i første halvleg. På forhånd var det imødeset med spænding, hvordan AGF's fans ville tage imod Kim Aabech, der var tæt på et skifte til Aarhus i sommerpausen.

Kunne nå at buhe
Der skulle dog gå næsten 20 minutter, før han havde bolden under kontrol længe nok til, at publikum kunne nå at buhe.

Derimod spillede AGF sig frem til flere muligheder før pausen, hvor både Arnor Johansson, Peter Graulund og Mark Howard var tæt på at øge føringen.

Det blev dog Søren Berg, der fik publikum op fra stolene med en 2-0-scoring 10 minutter inde i anden halvleg.

Generelt spillede Søren Berg en fin kamp på højrekanten, og også de rutinerede holdkammerater Peter Graulund og Martin Jørgensen viste gode ting.

Førstnævnte med sit sædvanlige arbejdsraseri, mens Martin Jørgensen havde et godt blik for at slå den rigtige aflevering.

Nervøsiteten bredte sig
10 minutter før tid bredte nervøsiteten sig i Aarhus, da Bajram Fetai med en flot scoring reducerede til 1-2, men AGF var tæt på at lukke kampen få minutter senere, da Stephan Petersen med et drøn af et frispark ramte stolpen.

Søren Larsen fik til stående bifald debut i de sidste minutter af kampen, men den lange angriber nåede ikke at gøre det store væsen af sig.

I stedet var det hans tidligere Brøndby-kollega Peter Madsen, der i overtiden var tæt på at stjæle det ene point, men den indskiftede angriber sparkede kampens sidste chance over mål.

AGF-Lyngby 2-1 (1-0)

1-0 Stephan Petersen (6. minut)
2-0 Søren Berg (56. minut)
2-1 Bajram Fetai (81. minut)

Tilskuere: 12.229