AGF bakker op om de socialt udsattes fodboldhold

Superligaklubben AGF bakker nu op om et helt særligt fodboldhold i Aarhus

02:00

Det aarhusianske fodboldhold FC Grønnegade består af en lidt anden type spillere end de fleste andre hold.

De er alle socialt udsatte, mange af dem har taget stoffer, haft alkoholproblemer og har generelt haft det svært. Nu bruger de fodbolden til at undgå at falde i igen, og det projekt bakkes op af byens hold.

Læs også DM i gadefodbold kommer til Aarhus

AGF har nemlig besluttet sig for at støtte FC Grønnegade ved blandt andet at tilbyde spillerne råd fra klubbens professionelle trænere og kostvejledere.

- Det er der en utrolig anerkendelse i. De her drenge har levet et liv, hvor det at blive accepteret af samfundet ikke er det, der har været mest af, fortæller holdets træner, Toivo Asak, til TV2 ØSTJYLLAND.

Mærker fordelene

Spillerne mærker klart fordelene ved at være en del af holdet.

- Her er det ligestillede mennesker, som er med. De har haft de samme problemer, som jeg har haft og er kommet ud på den anden side, siger Daniel Jarkov, og hans holdkammerat John Gustafsson er enig:

Jeg har taget en masse stoffer, men det er godt at komme her og snakke med andre om vores oplevelser.

John Gustafsson, spiller

- Jeg har taget en masse stoffer, men det er godt at komme her og snakke med andre om vores oplevelser. Fodbold kan klare alt.

Fra AGFs side er det udover at vise sin opbakning til projektet også vigtigt at vise en anden side af fodbold.

Læs også Grønnegade imponerer til nordiske mesterskaber i gadefodbold

- Det giver et andet perspektiv på fodbold. Vi skal huske på, at det kun er et spil, siger kommunikationschef i AGF, Søren Højlund Carlsen.  

Du kan se et helt indslag om FC Grønnegade øverst på siden. Til sidst i det kan du se, hvad der trods alt er vigtigere end fodbold.