Afviser kritik efter dødsfald

Påreørenderåd i Ørsted kritiserer bosted, hvor en udviklingshæmmet mand døde. Kritikken bliver afvist

03:09

1 af 2

Tirsdag aften døde en ung mand på et bosted i Ørsted på Djursland, og dårlige forhold bærer en del af skylden, mener Beboer Pårørende Rådet med Torben Nimb Isling i spidsen.

Se: Dødsfald: Intet strafbart

Ifølge ham er der halvt så meget plejepersonale som tidligere, og den lave normering går ud over behandlingen af patienter, der sågar søger væk fra stedet i weekenderne på grund af mangelfuld behandling.

Se: Dødsfald på bosted undersøges

Men at der skulle kunne være gjort noget anderledes i forbindelse med dødsfaldet afviser Lars Møller (S), der er formand for Voksen- og Plejeudvalget i Norddjurs Kommune.

- Der var faktisk en god bemanding på, da den tragiske situation skete. Der var seks på arbejde, hvoraf de fire var uddannede socialpædagoger, siger han.

- Vi har været opmærksomme på situationen, og vi har ændret på handleplanerne. Med den viden jeg har, og den information har fået, mener jeg, at der var personale nok omkring ham i dagligdagen, lyder det videre.

Det var tirsdag aften en yngre beboer mistede livet, da der opstod tumult mellem ham og de ansatte, der forsøgte at tilbageholde ham ved bofællesskaberne Skovvang og Kærvang i Ørsted.

Du kan se Lars Møller svare på hele kritikken i et interview i videoen øverst i artiklen.