Afviser bankkrak

Den konstituerede direktør for Aarhus Lokalbank afviser rygter om snarlig bankdød, trods et underskud på 233 millioner kroner

- Vi er ikke tæt på afgrunden, fordi vi netop har fremlagt en kapitalplan og fået myndighedernes godkendelse af kapitalplanen, siger Carsten Stenulm, der betegner regnskabet som "særdeles utilfredsstillende", til TV 2 Nyhederne.

Det fik i dag kursen på bankens aktier til at falde med hele 37,3 procent, efter banken fremlagde regnskabet for 2010, men Carsten Stenulm regner med, at aktionærerne igen vil vende mundvigene opad, når kapitalplanen er gennemført.

Netop bankens aktier har fået hårde ord som 'casino-aktie' med på vejen af Dansk Aktionærforening medlemsblad, Aktionæren.

- Det kan jeg ikke forholde mig til, siger bankdirektøren til TV 2 Nyhederne, og henviser endnu engang til den omtalte kapitalplan.

Det ændrer ikke på, at Aarhus Lokalbank dagen igennem har været i mediernes søgelys med negative overskrifter til følge.

- Det er kedeligt. Både med hensyn til bankens aktionærer, bankens kunder og bankens medarbejdere. Med den kapitalplan, som i øvrigt hele vejen rundt er godkendt af myndighederne, så kommer vi også på den anden side af det, og så håber jeg, at vi får nogle andre overskrifter, siger han til TV 2 Nyhederne.

Banken har for fremtiden blandt andet valgt at ændre strategi i forbindelse ejendoms- og landbrugsengagementer.

Kilde: TV 2 NYHEDERNE