Afstemning er kun vejledende

Stemmer beboerne i Gellerupparken i aften nej til helhedsplanen, betyder det ikke nødvendigvis, at helhedsplanen bliver skrottet

Afstemningen er nemlig kun vejledende, og lovgivningen giver boligforeningens repræsentantskab mulighed for at trodse et eventuelt nej fra beboerne til helhedsplanen.

- Repræsentantskabet har det værktøj, at de kan, især hvis der er et snævret flertal mod helhedsplanen gå ind og sige, at vi mener, at af hensyn til helheden så bør vi gennemføre helhedsplanen, siger juraprofessor Hans Henrik Edlund fra Aarhus Universitet til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Efter beboerne i Toveshøj onsdag aften stemte ja til helhedsplanen, mener Hans Henrik Edlund, at et eventuelt nej i aftenens afstemning i Gellerup, gør det endnu mere sandsynligt, at repræsentantskabet vælger at gøre afstemningen vejledende.

- Det gør det nemmere for repræsentantskabet og træffe en beslutning, der går i mod den ene af afdelingerne, siger Hans Henrik Edlund juraprofessor på Aarhus Universitet til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Beboere fra i alt 1776 lejligheder kan stemme ved afstemningen i aften, og hvert lejemål har to stemmer.