Aflyser ballonflyvning

Forsøger igen i aften

02:01

Alt var klar tidligt i morges - men så satte drilsk vejr en stopper for ballonflyvningen

1 af 2

Morgenens ballonflyvning er aflyst på førstedagen ved de danske mesterskaber i præcisionsflyvning med varmluftsballon i Gjern. 18 mandskaber tripper ellers efter at komme i luften, men vejret driller.

Klokken 06.00 i morges skulle det første hold balloner været steget op over Søhøjlandet ved Gjern. Men først vurderede man, at der var for kraftig vind og udsatte starten til klokken 07.00.

Derefter blev problemet, at morgenens varme luft skaber for meget termik - varm opstigende luft fra jordoverfladen. Termik medfører, at der bliver længere mellem luftmolekylerne og det giver samtidig risiko for kastevinde, der kan bringe en luftballon til havari.

Seneste: Forsøger igen i aften

Ballonkonkurrencerne har af samme grund kun flyvninger morgen og aften. Og i morges regnede arrangørerne med at et varslet regnvejr over Østjylland ville sætte en stopper for aftenflyvningen også.

Men nye vejrudsigter gør, at arrangørerene har indkaldt deltagerne til en ny briefing kl. 18.00 i aften på stævnecentrete Dayz i Søhøjlandet, hvorefter man vil forsøge en ny opsendelse.

- Publikum er velkomne til at dukke op ved Dayz, men kan desværre ikke deltage i briefing og bedes være opmærksomme på ikke at komme i vejen for ballonfolk og biler. Lyder det på stævnets facebookside

-Vi glæder os til at komme i luften og give alle publikum en smuk oplevelse.

Den mangedobbelte danmarksmester i ballonflyvning, ballonskipper Henning Sørensen fra Aarhus, bakker op om beslutningen om at aflyse morgenens konkurrencer:

- Vejret var ikke forsvarligt plus at vi havde nogle højspændingsledninger i flyveområdet, og vi har ikke mange gode landingsmuligheder, fordi kornet ikke er blevet høstet i endnu.

- Termik er ikke noget vi kan flyve i. Det er noget svæveflyverne boltrer sig i, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se mere i indslaget øverst på siden.