Aflivede hunde mindes med stilhed og fakler

Dansk Muskelhunde Union går lørdag på gaden i Randers i protest mod hundeloven og for at mindes de hunde, der er aflivet som følge af loven

Foto: Ina Malchow Kihl-Plambek

Foto: Ina Malchow Kihl-Plambek

Foto: Ina Malchow Kihl-Plambek

1 af 3

Lørdag eftermiddag går medlemmer af Dansk Muskelhunde Union og andre hundevenner gennem Randers med tændte fakler. Det samme sker i en række andre byer.

Fakkeloptoget holdes for at mindes de hunde, som er blevet aflivet på grund af hundeloven, fortæller Charlotte Kristoffersen fra Dansk Muskelhunde Union. 

Hun sætter ord på utilfredsheden.

- At man har omvendt bevisbyrde i hundeloven betyder, at man er skyldig, indtil man kan bevise andet. Hvis man bliver stoppet på gaden af en betjent, og han spørger, hvilken race din hund er, skal du som ejer kunne dokumentere, at hunden ikke er ulovlig, hvilket er umuligt for alle blandingshunde samt hunde uden stamtavle, siger Charlotte Kristoffersen i en pressemeddelelse. 

- I Danmark er der flest blandingshunde. Det betyder, at rigtig mange hunde er i risiko for at blive konfiskeret og aflivet. Jeg er mange gange blevet spurgt om, hvor længe vi bliver ved. Mit svar er simpelt: Indtil politikerne laver hundeloven om, tilføjer Charlotte Kristoffersen.

Læs også Fakkeloptog mod hundeloven

I forbindelse med fakkeloptoget i Randers holdes der tale, ligesom der afholdes et minuts stilhed til ære for de hunde, som har mistet livet.

Fakkeloptoget begynder klokken 16.