Afgørelse i sag om dødsulykke

Retten i Århus tager i dag stilling til, om moderen til en otte-årig dreng, der døde ved en ulykke i 2004, kan føre erstatningssag.

Den 31. august 2004 døde en otte-årig dreng på legepladsen på Sølystskolen i Århus, da han blev ramt i baghovedet af en rådden pæl.

Pælen knækkede af over hovedet på drengen. Det skete muligvis, fordi den ikke kunne bære vægten af de børn, der sad på den.

I dag tager retten så stilling til, om moderen, Maybritt Sørensen, kan få lov til at køre en erstatningssag mod Århus Kommune.

Kun hvis moderen får tilsagn fra dommeren, kan en reel sag begynde.

<B>Ansvar skal placeres</B>
Drengens mor har anlagt sag om en godtgørelse på 50.000 kroner oveni de 25.000 kroner, som Århus Kommune tidligere har udbetalt frivilligt.

- Det her handler ikke om penge. Maybritt Sørensen vil finde en ansvarlig for dødsulykken på Sølystskolen, har kvindens advokat, Thomas Ghiladi, tidligere udtalt til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Århus Kommunes forsvarer, Lars Gregersen, mener ikke, at kommunen bør holdes ansvarlig for ulykken, og derfor mener han altså heller ikke, at der er skal udbetales flere penge end de 25.000 kroner, kommunen allerede har betalt.

<B>Principiel sag</B>
Skulle kvinden få medhold i dag og dermed ret til at føre en erstatningssag mod kommunen, vil der være tale om en sag af principiel karakter.

Den vil kunne få betydning for standarden på samtlige legepladser - ikke kun i Århus Kommune men i hele landet.