Afgørelse trækker ud: Udvisnings-truede Yiming venter stadig

Datoen for Udlændingenævnets afgørelse er overskredet, men Yiming Liu og hendes familie har stadig ikke fået svar på, om hun kan blive i Danmark

02:13

Siden den 28. maj 2017 har 14-årige Yiming Liu fra Silkeborg været udvisningstruet. Her fik familien nemlig afslag på familiesammenføring. Det lykkedes dengang at få revurderet beslutningen, og inden for syv måneder skulle Udlændingestyrelsen så komme med en endelig afgørelse.

Skæringsdatoen var den 29. december, men familien venter stadig.

Det er mega træls at gå og vente. Det tager mega lang tid. Jeg bliver rigtig ked af det, hvis jeg ikke må blive her.

Yiming Liu

- Det er tæt på at være myndighedsarrogance. Der er ingen grund til at det skal tage så lang tid. Sagen har været under behandling i meget lang tid i forvejen, siger Yiming Lius stedfar, Kjeld Gaard-Frederiksen, til TV MidtVest.

Også Yiming Liu er træt af at vente, selv om hun udnytter tiden sammen med vennerne.

Læs også Udvisning udsat: Yimings stedfar siger tak til hele Danmark

- Det er mega træls at gå og vente. Det tager mega lang tid. Jeg bliver rigtig ked af det, hvis jeg ikke må blive her, siger Yiming Liu.

Den første afgørelse i maj skyldtes, at Udlændingestyrelsen vurderede, at Yiming Liu ikke kunne integreres - primært på grund af hendes alder.

Så er vi ude, og så er det takken fra Danmarks side. Så går jeg op og afleverer mine medaljer, som jeg her tjent ved at tjene Danmark.

Kjeld Gaard-Frederiksen, Yimings stedfar

Hendes stedfar kalder afgørelsen for en skrivebordsafgørelse, der er foretaget ud fra et regneark. Han mener, at hun er godt integreret, og det ville de have fået at vide, hvis de havde spurgt nogen, der omgås Yiming til hverdag. 

- Yiming har været til skole-hjem-samtale, hvor hendes lærer kaldte hende klassens bedste i matematik. Og så har hun forladt modtagerklassen og er startet i 7. klasse, sagde Kjeld Gaard-Frederiksen til TV2 ØSTJYLLAND i december.

Læs også Silkeborg Byråd giver fuld støtte til Yiming: Vil lægge pres på Folketinget

Kjeld Gaard-Frederiksen er orlogskaptajn og har arbejdet i det danske forsvar i 31 år. Alligevel vil han uden at blinke flytte med sin familie til udlandet, hvis de ikke får tilladelse til at bo sammen i Danmark.

- Så er vi ude, og så er det takken fra Danmarks side. Så går jeg op og afleverer mine medaljer, som jeg her tjent ved at tjene Danmark, siger han.

TV2 ØSTJYLLAND mødte den fortvivlede familie i december. Se indslaget øverst på siden.